Minęło 10 dni, ale chciało mi się już ss nowego robić z excela
Jak widzicie nastąpiło kilka zmian.
Połączyłem plemiona NIC, EM i WITAM w statach
Połączyłem Rebeles i Bell oraz Fieste z AK
Teraz kilka mini analiz
- WIATM dostało akcję od AK, ale z tego co sobie patrzyłem były, znikome straty. @mefisto75 x Rokush dostał burzenie na -300k pkt więc chyba to była pierwsza akcja rozpoznawcza. WITAM natomiast uderzyło wczoraj w AK i patrząc na staty między tymi plemionami -7 dni to jest 200:100 dla Witam
- AK przejmuje tereny po FINE ale też dużo straciło na północy (wyspę) i wzdłuż frontu na rzecz WITAM ale też zlikwidowało bardzo dużo diód które miało WITAM więc może to akcja ich miała na celu?
- Bell i Reb ciśnie tereny po FINE, chcą jak najwięcej przejąć, bo chcąc niechcący, AK za jakiś czas też będzie wrogiem więc teren trzeba przygotować, Natomiast na froncie zachodnim z MS/RA/WITAM mają 200:120 w ostatnich 7 dniach więc 80 wiosek na +
- MS&RA widzę przeskakują do WITAM albo po OS albo przez to, że się składy zaraz zamykają. Stracili około 80 wiosek na rzecz Reb wiec tragedii nie ma
- FINE - no tutaj już nie ma co pisać, czekać tylko aż znikną z mapy, bo patrząc na staty i mape to już oporu nie stawiają.
PODSUMOWUJĄC - FINE przytrzymało kilka tygodni oblężenie i na pewno na + to wyszło dla WITAM. Mogli swobodnie wyczyścić teren po Fieście i trochę pchnąć AK. Sądzę, że są dość zorganizowani i na pewno łatwo się nie dadzą mimo dużej przewagi wroga, którą będą mieć po zjedzeniu FINE na południu. AK natomiast ma dużąąą masę, lecz nie wiem jak to się będzie przekładało na jakość gry na północnych terenach, ponieważ jest to częśc graczy z rekrutacji (Fiesta) i front nie jest na pewno jeszcze przygotowany przez to, że toczą się jeszcze walki na południu. Gdy przesuną siły z południa na północ to wtedy będzie można racjonalnie ocenić ich jakość walki na froncie z WITAM.
Gdy do walki przeciwko WITAM dołączy RebBell to wtedy losy najpewniej się odwrócą, ponieważ masa to jednak masa chodź już nie jeden świat zaskakiwał więc poczekamy, zobaczymy.
Bell musi też na pewno już front przygotowywać przeciwko AK, ponieważ za 7 dni jest zamknięcie składów więc łączy się to, z tym że AK będzie naturalnym przeciwnikiem aby blachy zdobyć a na chwilę obecną mają więcej % terenu więc Bell zgarnia co się da po FINE na przyszłość i pokazuje to ładnie mapa.
Standardowo z góry dzięki za lajki i nie zapomnijcie ich zostawiać