DefinitelyRlyTheD0orek
Szlachcic
- Wynik reakcji
- 7.162
Znaczy tutaj jest większy problem i mam nadzieję, że moderator mnie nie będzie karcił na obiektywną opinię i komentarz dotyczący pracy supportu.Proponuję naszykować list otwarty od graczy skoro @kmic nas olewa, @DefinitelyRlyTheD0orek @Rinne może bylibyście zainteresowani spisaniem takowego
@kmic jak każdy ma kogoś nad sobą mimo, że jest Szefem Polskich plemion i zarówno ON po x latach gry jak i my ma swoją wizję gry i wie więcej na co może sobie pozwolić, a za co spadła by jego głowa. Każda 'mała społeczność' ma swoją wizję gry i swoje podpunkty, które im przeszkadzają, a Oni muszą patrzeć całościowo na wszystko, przecież aktualnie gra xx tysięcy osób, a nie grupa osób z forum, a wiadomo, że największe przyrosty generuje niedzielny casuwalowy gracz, których pewnie jest aktualnie 80%.
Problem z pushingiem jest, owszem i głównie chodzi o światy bez pp i tutaj mnie nie dziwi, że zagraniczne plemiona wypuszczają je co jakiś czas, a już tylko u nas został system gdzie startują regularnie z światami premium co 2-3msc. Duże ekipy napisały sobie maszynki,boty czy skrypty i cieszyły się z rozgrywki zasypując mapę mulciakami, które rozbudowywały boty,skrypty i co tam jeszcze mieli przez co zabili przeciętnych 'Kowalskich' w tej grze, który trafił offa czyszcząc sobie początkową wioskę, a gość obok niego pierwsze 100 wiosek, które przejmował miał z mulciaków, a jak by tego było mało przeciętnego 'Kowalskiego' wyczyścił również offem z takiego mulciaka, support zareagował w sumie najmniej inwazyjny sposób aktualnie, banując masę załóżmy 100 osób pewnie trafi 5 osób, które niesprawiedliwie dostają bana ale pewnie to jest mniejsze zło.
Co do tego co napisał @Restitutor Orbis, prawdą jest, że aktualnie w supporcie siłą rzeczy 'pracują' osoby, które są powiązane z x ekipami i tutaj nie ma co się dziwić jakoś do tej gry trafili, uczestniczą w życiu ekip na discordach czy konwersacjach messengerowych i zazwyczaj grają z nimi co stwarza sytuacje kontrowersyjne w wielu wypadkach nawet jak nie przyłożyli do x sytuacji ręki. Prawda jest taka, że mimo iż supporter grając na x świecie nie rozpatruje podań ma obok kolegę czy koleżankę, która to robi, zarówno w realnej pracy jak i w grze tak to działa, że jak pójdziesz do jej 'biura' i powiesz zobacz tam moje zgłoszenie bo jest pilne albo sprawdź x gracza to machnie robotę przed innymi. Czy to jest złe? Nie bo jeżeli został x gracz ukarany za skrypty to zapewne słusznie ale co jest w tym złe? To, że regulamin daje 'widełki' i kara, którą x gracz otrzyma jest w interpretacji uw supportera.
Wiadomo, że x gracz gdzie gra koleżanka dostanie minimalną karę 3dni za niską szkodliwość, a przypadkowy gracz 5-7dni czy ile tam jest. Czy można ich winić? W sumie to nie mi oceniać tak przecież działa człowiek, pewnie x % zgłoszeń nie ma znaczenia czy ktoś jest z danej ekipy ale wymiary kar wzbudzają kontrowersje dlaczego gracze w x ekipie dostali 3dni, a drugiej 7.
Aktualnie największy problem Polskich plemion to jest system kar w momencie rozstrzygającej fazy świata. Support to aktualnie większa broń niż offy czy deff w tej grze. Plemiona nauczyły się aby kogoś nie zgłaszać w początkowej fazie bo to nie przynosi im benefitów więc czekają do fazy świata 50/50 w której x gracz jest na froncie dostanie karę 5dni bez ochrony, a nawet jak nie dostanie jej słusznie to przecież odwołanie trwa, a kara jest bez ochrony wiosek więc co z tego, że np @Lateralis czy @Oski 1234 ściągną bana czy go skrócą po przesunięciu do nich zgłoszenia jak już nie ma do czego wracać.
Sam nie jestem święty, wielokrotne dyskusję z 'najwyższymi' zarówno w swoich sprawach czy moich graczy skutkowały czasami tym, że bany były ściągane albo skracane, a czasami w subtelny sposób dostawałem odpowiedź żebym nie robiła z nich 'debili',
Nie jestem osoba obiektywną i mam swój punkt widzenia, który może nie mieć w ogóle pokrycia w rzeczywistości ale aktualny problem to jednak te bany oraz system kar i nie wiem jak to można by zmienić ale na pewno zarówno @kmic jak i nam zależy na tym aby rozgrywka gdzie każdy cieszy się z świata 50/50 nie kończyła się w momencie zbanowania dwóch dużych kont np za skrypt do rysowania wież na mapie przez co x strona włącza kasację i ta druga zjada 35k wiosek do dominacji z szarości na mapie.
Co do graczy, którzy myślą ciągle o jakiś buntach czy protestach zapamiętajcie jedno w grach internetowych, że jest jeden ważny zapis w każdej grze internetowej. Konto jest własnością firmy (wstaw nazwe firmy), a my je tylko wypożyczamy. Chodzi tutaj o przypadek gdzie was perma banują albo zamykają świat/grę i coś tracicie. Wasze pozwy czy wyzywanie nic nie da.