ukiyo
Topornik
- Wynik reakcji
- 354
na 1000% kaczkaA jesteś pewien, że to kaczka?
na 1000% kaczkaA jesteś pewien, że to kaczka?
na 1000% kaczka
@ukiyo a czy nie jest tak, że po obsmażeniu trzeba do piekarnika?
no właśnie niekoniecznie... ale chyba jutro spróbuje tak zrobić(nigdy nie robiłem w piekarniku)
dziś smażyłem na małym ogniu, polewając tłuszczykiem cały czas skórkę, ogólnie myśle też o tym, żeby ją dłużej zamarynować, nie wiem jakieś 12h np.. może to coś da
A mi się wydaje, że kluczem jest pieczenie.
Kaczka potrzebuje bardzo dużo czasu a na patelni ile robisz? 20 min?
jutro spróbuje wrzucić na piekarnika
najpierw podsmażę a potem wrzuce na 10-12min do piekarnika, zobaczymy
plan:
1. skórą na zimną patelnie żeby tłuszczyk się wytopił
2. na drugą stronę
3. do piekarnika na 10-12min 200*
zrobiłem sobie dziś kolejny raz pierś z kaczki taką na patelni z masełkiem i kolejny raz była jakaś kurwa twarda, smakowo nie była zła.. była bardzo dobra, ale twarda...., to moja wina czy mam pecha do tych cycków? ktoś robił kiedyś taką fajną pierś z tego zwierza i da jakieś tipy żeby była taka soczysta?
Powiem tak osobiście prawie nie gotuje.
Kaczki nigdy nie robiłem,ale zazwyczaj gdy jeździłem do babci za dzieciaka(na wakacje,ferie,święta,weekend) to babcia robiła kaczkę.
Mówiła,że jak kaczka stara to i mięso twarde.
Więc może to dlatego?
no słyszałem, że ciężko ogólnie zrobić dobrą kaczkę. wieczorkiem dam znaćDaj znac jak ci wyszła, bo sama jestem ciekawa. Ja tylko raz w życiu zrobiłam piersi z kaczki, wyszły jak gumowe podeszwy i więcej się za to nie brałam xD
zrobiłem sobie dziś kolejny raz pierś z kaczki taką na patelni z masełkiem i kolejny raz była jakaś kurwa twarda, smakowo nie była zła.. była bardzo dobra, ale twarda...., to moja wina czy mam pecha do tych cycków? ktoś robił kiedyś taką fajną pierś z tego zwierza i da jakieś tipy żeby była taka soczysta?
Zerknij na Ramsaya.
Jak moja babcia przyrządzi kaczora to nie ma chuja we wsi
Jesteś sadystą @Bl-ack sno-w
Dziś na obiad moja piękna żona przygotowała....nie wiem jak to nazwać.
Jadacie coś takiego?
Śledzie najpierw jakoś moczy chyba, potem zalewę taką robi, nie wiem jak. Jest tam woda, śmietana, cebula chyba. I do tego ziemniaki.
Uwielbiam to.