Fajny pomysł.Przejrzysty przegląd obrony danego gracza dla adminów plemienia. Aby po najechaniu na mapie na daną wioskę własnego gracza admin widział co w niej jest nie musząc szukać informacji w zakładce Obrona w przeglądzie członków. Ułatwi to sprawdzanie KD kto niepotrzebnie kisi deff zdała od frontu.
Moim zdaniem złe pomysły. Długo grasz w plemiona ?Dzień dobry. Moje uwagi.
1. Byłoby super gdyby można było przerzucać wojsko z jednej wioski do drugiej tak by nie musiało ono wracać najpierw do wioski bazowej.
Czyli np. deff z wioski A stoi we wiosce B. Jest atakowana wioska C. Gracz może przerzucić to wojsko od razu od B do C. Tak by nie musiało najpierw wracać do wioski A by następnie zostać wysłanym do wioski C.
2. Nie podoba mi się funkcja:
Posiadane wojska: Pozwól władzom plemienia widzieć wojska w Twoich wioskach.
Do czego to prowadzi ? Rada plemienia wie, kto ile ma wojska i postępuje w mniej więcej ten sam sposób - niespodziewanie, często w nocy przejmują członka plemienia wypraszając go chwilę przed przejęciem.
Były członek plemienia może już tylko napisać wiadomość jak się z tym czuje.
Przypomina mi to trochę książkę "Folwark zwierzęcy" George Orwell, w której to są zwierzęta równe i równiejsze.
Rada powinna dbać o członków plemienia. W praktyce często jest odwrotnie i to zniechęca bardzo.
Skrypt jest od tego, poszukaj w dziale skryptów na forumMógł by zostać rozwinięty temat widoku wojsk sojuszniczych plemienia z pola mapy dla osób które mają komendy w plemieniu ( obecnie mając KP wybierając kursorem myszy swoją wioskę widzimy wojska i surowce) było by to przyjemnie nie przeskakiwać między kartami...