[Pasek] Dysponent surowcowy

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek jarq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Miód, ale jakby dało się jeszcze dodać do ilu pól może max ściągać bądź ustawić limit godzin do ilu mają trwać transporty w jedną stront to byłby to piękny skrypt.

No dokładnie, wysyła mi surki z wiosek nawet z innych kontynentów oddalonych o 200 pól :(( idzie to caly dzień w jedna stronę :/ Bardzo proszę o dodanie takiej opcji bo skrypcik super.

Zrób sobie grupy na poszczególne K i nie będziesz mieć żadnego problemu xd

Znane bugi (do naprawienia kiedyś tam):

1. Jednoczesne "sendSurplusToCoinFlags: true" i brak wioski z ustawioną flagą na monety przerywa działanie skryptu na etapie tworzenia planu transportów.

Workaround: Jeśli nie mamy założonej żadnej flagi na monety, to zmieniamy w ustawieniach sendSurplusToCoinFlags na false.

2. Czasem (tj. bardzo rzadko) generowane są transpory niemożliwe ze względu na brak wystarczającej liczby kupców w wiosce. Przyczyna nieznana.
Workaround: Wykonać plan transportów do końca i użyć skryptu ponownie.

3. Skrypt uruchamiany na zastępstwie pobiera dane o flagach i transportach z konta zastępcy, zamiast zastępowanego.
Workaround: Brak.

4. Pobierane są tylko dane z pierwszej karty z przeglądów produkcji, transportów i technologii.
Workaround: Ustawić liczbę wiosek na stronie na 1000 w każdym przeglądzie i nie uruchamiać skryptu w grupach, które mają więcej niż 1000 wiosek.

Ostatnia edycja:
View attachment 9646

pls fix, problem wydaje sie prosty :)
Jeżeli wyłączysz uwzględnianie przychodzących transportów to będzie dziać. Zastosowanie doraźne dopóki autor nie poprawi skryptu, ale lepsze to niż niedziałający skrypt. :) Wystarczy tylko zmienić:
JavaScript:
considerOngoingTransports: true,
na
JavaScript:
considerOngoingTransports: false,

Ostatnio edytowane przez moderatora:

5. Funkcja "considerOngoingTransports"
przerywa działanie skryptu na etapie tworzenia planu transportów.
Workaround: Zmieniamy w ustawieniach "considerOngoingTransports" na false.

6. Na światach bez łuczników nie działa funkcja sendSurplusToCoinFlags (prawdopodobnie przerywa działanie skryptu).

7. "ConsiderOngoingTransports: true" postrzega surowce w trwających transportach jako w tym momencie dostępne do wysyłki z wioski docelowej, przez co może generować transporty niemożliwe do wykonania.
Notes: Repro blocked by #5.
Workaround: N/A

8. "ResourcesTransportBuffer" nie wpływa na ilość surowców zostawianych w wiosce stającej się pośrednikiem w transporcie (decyduje jedynie o tym czy ma nim zostać).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podziękowania dla Jevisier za rozpoznanie błędów 5 i 6.

Skrypt jest napisany tak fatalnie, że już prędzej zrobię wersję 2.0, niż naprawię to co jest. Myślę o tym już od dawna, ale niestety nic nie mogę powiedzieć o ewentualnym terminie.

Jeżeli ktoś ma ochotę zgłosić do supportu swoje poprawki dla aktualnej wersji to zapraszam :)

Główna funkcjonalność działa, problemy są w dodatkowych feature'ach. Zachęcam do przeczytania moich postów powyżej w celu sprawdzenia jak korzystać, aby nie napotykać błędów.

Jedyna niewygodna rzecz to to ,że nie uwzględnia tej surki która już nadciąga i przez to generuje ilości które mogą się przelać - reszta nadal super śmiga :)

Dokładnie, można rzadziej dysponować surowce, ale lepsze to niż nic :)

Ostatnia edycja:

9. Zbieranie surowców w wiosce z flagą może przelewać jeden typ surowca w oczekiwaniu na inny.

Workaround: brak

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wziąłem się za wersję 2.0, ale nie spodziewajcie się sybkiej publikacji. Mam już w supporcie 4 aktywne zgłoszenia dotyczące skryptów.

Planowane zmiany w wersji 2.0
1. Naprawienie wszystkich błędów z v1.0.
2. Interfejs graficzny z ustawieniami, domyśle wartości ustawień do określenia w kodzie jak poprzednio - uproszczenie obsługi.
3. Pozbycie się ustawienia ResourcesTransportBuffer i zastąpienie go automatycznie wyliczaną wartością - uproszczenie obsługi.
4. Nowe ustawienie minimalnego wezwania surowców - ograniczenie liczby wiosek, które trzeba przeklikać.
5. Rozbicie dalekich transportów na małe dla zmniejszenia liczby wykorzystanych kupców z jednej wioski do dalekich transportów .
6. Wzrost wydajności - krótszy czas przygotowywania planu.
7. Ujednolicenie działania dla różnych typów surowców.
8. Zmiana aktywnej grupy na tą, dla której został opracowany plan transportów.

Ostatnia edycja:
Nie wiem z jakiego powodu skrypt przestał działać. Pokazuje się komunikat " Dane zostały wczytane. Opracowuję plan transportów... " i nic się nie dzieje dalej.
Taki sam problem miałem wcześniej, ale po wyłączeniu uwzględniania nadchodzących transportów działał poprawnie.

Przeczytaj cały wątek, wszystkie znane bugi są tu zapisane wraz z możliwymi obejściami. Jak to nie pomoże to zapraszam na PW. Bez dodatkowych informacji nic nie pomogę.

Witam
Jest ktoś w stanie podrzucić na priv cały działający skrypt ?
mi niestety obecny nie działa

Powrót
Do góry