Special 25- dyskusja przedstartowa

Status
Zamknięty.

Lateralis

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
1.261
Drodzy Gracze!

Zapraszamy do dyskusji przedstartowej dotyczącej Special 25 :).
Prosimy pamiętać o kulturze wypowiedzi, a także o przestrzeganiu pozostałych punktów Regulaminu Forum (zwłaszcza odnośnie osobistych rozmówek między graczami - prosimy o prowadzenie ich poprzez wiadomości prywatne).

Przypominamy, że do poszukiwania ekip służy wyznaczony dział Forum: klik!

Szaqa.

Miecznik
Wynik reakcji
144
Wnioskuje o podniesienie huty żelaza na 30 poziom. Proszę o pozytywne rozpatrzenie

YaqbC

Rycerz
Wynik reakcji
2.648
Jeśli chodzi o moją osobę to świat odpychać będzie lub dyskwalifikować:

Kościół - odpycha
Brak zastępstwa - dyskwalifikuje
Noc - za krótka, odpycha

Dodałbym to co na Classicu - jak najwięcej barb, żeby świat był większy

ToCiSięPrzyda

Łucznik
Wynik reakcji
563
dlaczego support decyduje się na oficjalne info z ustawieniami dotyczącymi speciala 3 tygodnie przed jego rozpoczęciem, a na podobny ruch nie zdecydował się w przypadku świata jubileuszowego (150) jak i classica?

YaqbC

Rycerz
Wynik reakcji
2.648
dlaczego support decyduje się na oficjalne info z ustawieniami dotyczącymi speciala 3 tygodnie przed jego rozpoczęciem, a na podobny ruch nie zdecydował się w przypadku świata jubileuszowego (150) jak i classica?
Co do Classica to były chyba podobne dyskusje przed startem

Z tą różnicą że wtedy było mnóstwo chętnych, pomysłów i żywa rozmowa, propozycje
Teraz mam wrażenie że wszyscy mają w ekhm pupie ten serwer

Dromq94

Łucznik na koniu
Wynik reakcji
1.323
Moduł snu ktoś mi przetłumaczy na chłopski rozum jak to działa?

Lateralis

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
1.261
Jeśli chodzi o moją osobę to świat odpychać będzie lub dyskwalifikować:

Kościół - odpycha
Brak zastępstwa - dyskwalifikuje
Noc - za krótka, odpycha

Dodałbym to co na Classicu - jak najwięcej barb, żeby świat był większy

Tak jak wspominałam, co do ustawień jesteśmy plastyczni i na ich temat możemy porozmawiać. Nikt nie będzie się upierał, że ten kościół koniecznie musi stać, że bonus nocny musi być w zaproponowanych przez nas godzinach. Wszystko jest do dyskusji.

Mój Drogi, oficjalnie 150 nie był światem jubileuszowym. Nasi Gracze tak go postrzegali i postaraliśmy się, by go chociaż odrobinę takim uczynić, ale tylko "okrągłe" światy są jubileuszowymi. Jak świat setny i w przyszłości dwusetny.

Moduł snu ktoś mi przetłumaczy na chłopski rozum jak to działa?

Gdy tryb śpiący jest włączony, ataki wysłane na wioski danego Gracza uznawane są jako odwiedziny. W czasie jego trwania wstrzymane są wszystkie działania w wiosce: produkcja surowców i jednostek wojskowych. Wioska stoi zamrożona.
Po 36 godzinach od startu serwera, moduł snu zostaje włączony automatycznie. Należy wiec pilnować, by uruchomić go w wyznaczonym przez nas czasie, kiedy tego potrzebujemy. Inaczej odpali się automatyczne. Ta opcja pozwala na zbalansowanie gry i wyrównanie szans między Graczami.

DeletedUser206595

Guest
@Lateralis czy okrąglenie jubileuszowych światów oznacza, że s200 będzie większym światem niż standardowe?

ToCiSięPrzyda

Łucznik
Wynik reakcji
563
@Lateralis Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że terminologia nie ma tutaj żadnego znaczenia. Możecie w supporcie uważać tego speciala za ważnego, ale nic to nie da, jeżeli społeczność nie uzna, że warto na nim grać. Taki właśnie z wami jest problem, w sytuacji gdy możecie coś na tym zyskać (w przypadku szybszego poinformowania o ustawieniach świata 150 w podobny sposób jaki ma to na tym serwerze mogliście przyciągnąć na świat jeszcze więcej wracających plemiennych emerytów, serwer byłby większy i mogliście jeszcze bardziej spieniężyć to zainteresowanie) to tego nie robicie, a teraz gdy wychodzi jakiś serwer którego nikt nie oczekiwał, to traktujecie go jako ważny :D

Lateralis

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
1.261
@AdwokatDiabla, @ToCiSięPrzyda- zapraszam Was na priv. Chętnie podejmę z Wami dyskusję.
Ten dział przeznaczony jest do rozmów o ustawieniach Special, a nie lamusowym 150 <oczy>

Nigdzie nie napisałam, że ten świat jest mega ważny. Z pewnością wymaga czasu, finezji i jest ograniczony czasowo.

Dromq94

Łucznik na koniu
Wynik reakcji
1.323
Tak jak wspominałam, co do ustawień jesteśmy plastyczni i na ich temat możemy porozmawiać. Nikt nie będzie się upierał, że ten kościół koniecznie musi stać, że bonus nocny musi być w zaproponowanych przez nas godzinach. Wszystko jest do dyskusji.

Mój Drogi, oficjalnie 150 nie był światem jubileuszowym. Nasi Gracze tak go postrzegali i postaraliśmy się, by go chociaż odrobinę takim uczynić, ale tylko "okrągłe" światy są jubileuszowymi. Jak świat setny i w przyszłości dwusetny.

Gdy tryb śpiący jest włączony, ataki wysłane na wioski danego Gracza uznawane są jako odwiedziny. W czasie jego trwania wstrzymane są wszystkie działania w wiosce: produkcja surowców i jednostek wojskowych. Wioska stoi zamrożona.
Po 36 godzinach od startu serwera, moduł snu zostaje włączony automatycznie. Należy wiec pilnować, by uruchomić go w wyznaczonym przez nas czasie, kiedy tego potrzebujemy. Inaczej odpali się automatyczne. Ta opcja pozwala na zbalansowanie gry i wyrównanie szans między Graczami.

Czyli w przypadku powiedzmy kiedy leci na mnie kareta włączam sobie minutę przed karetą moduł snu i kareta tylko mnie odwiedzi, a potem mogę ten moduł snu wyłączyć od razu po atakach i wioska obroniona? Dobrze rozumiem?

DeletedUser206595

Guest
Czyli w przypadku powiedzmy kiedy leci na mnie kareta włączam sobie minutę przed karetą moduł snu i kareta tylko mnie odwiedzi, a potem mogę ten moduł snu wyłączyć od razu po atakach i wioska obroniona? Dobrze rozumiem?

Nie.

Wynik reakcji
103
Po 1 na tak szybki świecie po cholere ten kosciół xD Wywalcie to...

A druga kwestia, blaszki. Myślę ze bedzie mega zacięta walka i więcej osób wbije ;) A dodanie blaszki to chyba zerowy problem dla was ^^ Nic was to nie kosztuje, nazwijcie ją jakoś Special 25 i git xD

Ostatnia edycja:

DeletedUser206595

Guest
Nie dawajcie rakowych blaszek, bo przyciągniecie tych nobów powyżej i kto bd z nimi wytrzymał sie pytam?

Lateralis

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
1.261

To tak nie funkcjonuje. Moduł snu ustawia się z odpowiednim wyprzedzeniem, planuje się mrożenie wioski na określony czas i odbywa się to regularnie. To alternatywa dla zastępstwa przy tej prędkości świata.

Po 1 na tak szybki świecie po cholere ten kosciół xD Wywalcie to...

A druga kwestia, blaszki. Myślę ze bedzie mega zacięta walka i więcej osób wbije ;) A dodanie blaszki to chyba zerowy problem dla was ^^ Nic was to nie kosztuje, nazwijcie ją jakoś Special 25 i git xD

Brak kościoła i odznaczenia za wygrany świat. Zmienione w propozycji ustawień.

Status
Zamknięty.
Do góry