Rola kościoła

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek Prolerah
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Czy nowe opcję urozmaicą grę?

• W sumie głosujących
    50
Status
Zamknięty.

DeletedUser

Guest
Ogólnie to idea lepsza na nowe światy ,acz kol wiek wszystko zależy od władz gry. Do rzeczy:

Gram na świecie gdzie tak owy budynek jest i oprócz 2 czynności w niczym nie pomaga.

Więc chciałbym zaproponować by dać mu powiedzmy buff'y czy aury które pomagają w wydobyciu surowców : np.
Modlitwa kapłanów zachęciła chłopów do zmożonego wydobycia gliny Zysk 2% na 2dni.
Modlitwa kapłanów zachęciła chłopów do zmożonego wydobycia żelaza Zysk 2% na 2dni.
Modlitwa kapłanów zachęciła chłopów do zmożonego wydobycia drewna Zysk 2% na 2dni.
Albo też militarne:
Modlitwa kapłanów zachęciła rekrutów do szybszego doskonalenia się o 10% szybsza rekrutacja w Koszarach.
Modlitwa kapłanów zachęciła przyszłych kawalerzystów do szybszego uczenia się o 10% szybsza rekrutacja w Stajni.
Modlitwa kapłanów zachęciła inżynierów do szybszego budowania maszyn o 10% szybsza produkcja w Warsztacie .
Można też dać dla :
Modlitwa kapłanów zachęciła kupców by szybciej dostarczali towar , o 20% szybszy transport i powrót kupców z trasy.

Istnieje też możliwość wzmocnienia obrony ale to odradzam bo i tak są już mury i niekiedy rycerz z bronią .

Ale mało tego można by dać więcej poziomów tej budowli i bonusy by rosły . Moje teoretyczne założenia oczywiście można poprawić lub lekko zmienić ale wiadomo w czym rzecz.

Ulepszenie kościoła wpłynęło by znacznie nad urozmaiceniem gry i nowymi strategiami z tym oto budynkiem.

Mam nadzieje że pomysł się przyjmie i pomogę w rozwijaniu gry .

Pierwsza podstawowa rzecz to kościół jest pomyłką. Wprowadzenie go psuje grę ale to inna bajka. Dwa, nie gramy w RPG czy inne Metiny i bóg wie co jeszcze. Żadne "buffy", "aury", "zaklęcia"- nie chcę kolejnego niewypału. Nie, nie i jeszcze raz nie!

A chciałbym prości ,jak ktoś da nie ,by dał powód dlaczego.

Pomysł Dobry :)

Jak dla mnie pomysł jest dobry ale można było by wprowadzić limity w sensie ,że np:
Gracz bez pacca może użyć każdej " modlitwy " jak to napisałeś 2-3x
a gracz z paccem cały czas. Zachęciło by to ludzi do kupowania premium.
Nie mówię od razu ,żeby było to na wszystkich światach jakie powstaną ale na przykład na próbę na świecie 60 :)

Co do premium i tej idee to zły pomysł bo gracz który ma kasę bd miał przewagę nad takim co jej nie ma. I tu pojawia się szereg problemów.

Ja też jestem przeciwnikiem kościoła, ale nie micfil94: Nie mów od razu że to pomyłka bo przecież niektórzy to lubią.
Co do pomysłu to jestem absolutnie na nie. Po prostu nie widzę sensu takiej zmiany.

Jestem zdecydowanie na nie...już samo wprowadzenie kościoła było wg. mnie bez sensu, tym bardziej sensu nie mają tego typu "ulepszenia"...

A chciałbym prości ,jak ktoś da nie ,by dał powód dlaczego.

Ferie od poniedziałku?

Z następnymi pomysłami zapraszam na wakacje :D

... ale dobrze by było wcześniej lepiej poznać tą grę zanim cokolwiek się zaproponuje.

Jeżeli chodzi Twoje pomysły... to istnieje coś takiego jak osady koczownicze (oczywiscie możesz nie wiedzieć o istnieniu takich ewenementów na plemionach) i jakoś do złudzenia pomysł przypomina mi już wcześniej wprowadzone rozwiązanie (które de facto przy posiadaniu xxx wsi zdaje się i tak psu na budę)

Jestem na NIE.

Ostatnia edycja:
pszemeq o co ci ?

Co ma wioska koczownicza do kościoła ??

Znam te grę w miarę i od pierwszego świata zmieniło się z 10 aspektów + różne ustawienia danego świata.
Skoro lubisz klasykę graj na niej i nie interesuj się nowymi pomysłami .

Zamiast krytykować co przychodzi każdemu łatwo sam coś wymyśl .

Co do tych xxx wiosek najpierw trzeba je zdobyć ,a w tym pomoże takie ulepszenie .

Dostałeś urlop czy bez robotny ?

pszemeq o co ci ?

Co ma wioska koczownicza do kościoła ??

Znam te grę w miarę i od pierwszego świata zmieniło się z 10 aspektów + różne ustawienia danego świata.
Skoro lubisz klasykę graj na niej i nie interesuj się nowymi pomysłami .

Zamiast krytykować co przychodzi każdemu łatwo sam coś wymyśl .

Co do tych xxx wiosek najpierw trzeba je zdobyć ,a w tym pomoże takie ulepszenie .

Dostałeś urlop czy bez robotny ?

Zawsze twierdziłem, ze nawet najgłupsze pomysły przyczyniają się do jak najlepszego rozwiązania ale w tym przypadku to się chyba nie sprawdza.

Niestety co ferie/wakacje zawsze trafiająs ię genialne pomysły co do takich ulepszeń od graczy (którzy podobnie jak Ty grają od 1 świata) którzy ugrali kilkadziesiat k a nawet mniej :)

xxx wiosek mam... nawet xxxx (a konkretnie 1620). Niestety byłem pewny, że do wiekszej ilości wiosek można dązyć poprzez większą ilośc monet/paczek surowców a nie poprzez takie ulepszenie :) Ale cóż znowu się myliłem :D To rozwiązanie nie ma bezpośredniego wpływu na tempo rozgrywki (nawet ten % surowców).

O mój dostęp do internetu się nie martw :) Mam go cały czas :)

Ostatnia edycja:
masz 1600 wiosek ok.
Ale to co pisze jest pomysłem na nowe światy nie wydaje mi się że na obecne wiec nie musisz się martwić że nie ogarniesz surowców .
To co podałem to tylko założenia i można je dostosować według gustu administratorów gry bądź graczy którzy by wybrali ile by wystarczyło (np.30%) co już przy wydobyciu 100 ,daje z bonusem 130 ,a wiemy że wydobywa się dużo więcej surowców . Pamiętając o założeniach danego świata.

Widzę że bronisz klasyka więc i tak bd na nie na każdy nowy pomysł więc po co jesteś na forum??? tylko nie pisz żeby krytykować .
Już cie nie zachęcam do wymyślenia czegoś nowego do gry bo sam siebie skrytykujesz jeszcze.

Masz tyle wiosek że już nie ogarniasz nic po za nimi i przysłania ci to spojrzenie na kreatywne pomysły .

Niestety co urlop lub nieograniczony czas poświęcony na grę, trafiają się krytycy którzy nic nigdy nie stworzyli i jedzie po ludziach bo go to podnieca. Pamiętaj że każdy świat się skończy i zniknie twój wynik i czas poświęcony na grę w 1sek.

Miałem poczekać aż Ci się ferie skończą ale nie wytrzymałem i odpiszę teraz :)
Wszelkimi zmianami w produkcie (gra to też produkt) zajmują się Product Managerowie i Project Managerowie a nie Administratorzy.

Jak widzę zrezygnowałeś już z szybszego szkolenia dla jednostek i pomysł oparłeś tylko na większej liczbie surowców.

Czy ma się 100 wiosek czy 1000 gra wygląda podobnie czasowo a nawet zajmuje mniej czasu bo już nie farmisz.

Jeżeli piszesz, ze nic nie stworzyłem (myślę, ze masz na myśli plemiona) to osiągnij taki sam wynik (pkt., RA, RO i plemię TOP 2) i napisz do mnie jeszcze raz na PW.

Z niecierpliwością czekam na koniec tego świata... tak dla Twojej wiadomości.

I napiszę jeszcze jedno... Twój pomysł jest wspaniały i życzę Ci jego wprowadzenia pomimo tego, ze 90% graczy nie lubi gry z kosciołami (może to spowoduje, ze to się zmieni).

Amen.

Ostatnia edycja:
a teraz robimy z plemion RPG.. mhym... zdecydowanie na nie. Żadnej magii mi tu.

od tego się zaczyna :P a czy modlitwa coś dawała w owym średniowieczu? jakieś %? Jak już to morale jednostek zwiększała.

i to tylko szlachetnych rycerzy ;p

A pańszczyzna dla kościoła ??
Kapłani mogą podzielić się z władcą wioski potrzebnymi surowcami ?
Przez co wyjaśnia się sprawa surowców co ty na to ?

Haha.. Już widzę jak kapłani by rozdawali surowce. Jakby była opcja "bierz surkę siłą" to jeszcze realne jest.. Tylko wtedy zabawa z moralami.. W ogóle problemuję wszystko. Moje zdanie końcowe na NIE.

Status
Zamknięty.
Powrót
Do góry