[Pasek] Przydatnik plemion

Jurekn LXXIX

Pomocna Stopa
Wynik reakcji
2.582
Czyli to jest taki pasek w pasku. Fajnie, czytelnie. A może coś na zasadzie jeszcze planera klinów? Czy ranking wojsk mógłby się osobie z prawami generować automatycznie po wejściu w przegląd plemienia?

Dodatkowo koniecznie do poprawy: lista osób, które zdążą ze wsparciem oddzielana jest przecinkiem, a powinna średnikiem

Ostatnia edycja:

Panguuss

Pikinier
Wynik reakcji
116
Do poprawy lista graczy nie ma dobrych rozdzielnikow zamiast " ; " są "," przez co nie dziala

przemeczi

PUDZIAN PLEMION
Wynik reakcji
1.874
Do zakładki "gdzie jest twoje wojsko", fajnie by było dodać kolumnę "plemię". Umożliwi to jeszcze sprawniejszą weryfikację, czy nasz deff nie siedzi gdzieś u przeciwnika.

dulec

Chłop
Wynik reakcji
0
Dziękuję za komentarze i że podoba wam się skrypt. Jest to mój pierwszy skrypt ale mam wiele pomysłów na ulepszenie go i też uwzględnię wasze pomysły, tego błędu z ";" nie zauważyłem - przepraszam za niego i naprawię w następnej wersji, którą postaram się dostarczyć w tym/następnym tygodniu, jak macie jeszcze jakieś sugestię to jestem otwarty.

Myślałem np. o możliwej konfiguracji kolejności zakładek - co o tym sądzicie?

Nitro Cee

Łucznik
Wynik reakcji
809
Bardzo fajny skrypt na mapę ale ma błąd:
Jak mam zaznaczoną wioskę i wyjadę mapą poza obszar tej wioski i potem wrócę mapą na te koordy to ona nie jest podświetlona.
I jeszcze przydałoby się żeby móc nazywać te grupy (przydatne np. do określenie, że ta grupa to offy, ta grupa to fejki itd)

#edit
I jeszcze pytanie, udało się komuś skonfigurować to dzielenie komend za pomocą forum? Bo nie ma napisane jak
@dulec mógłbyś dać jakiś poradnik albo napisać jak to zrobić?

stirith

Chłop
Wynik reakcji
0
Ja mam błąd "Unhandled Promise Rejection: ReferenceError: Can't find variable: settings" w konsoli JS.
Przeglądarka Safari (MacOS).
Jak to naprawić?

ROCCATmateo

Rycerz
Wynik reakcji
3.264
1. Oprócz tych średników i planera to proponuję dodać również inne ikonki (nie tylko rycek, miecz czy pik, ale też np. tarany, szlachcic, ck itp.), dzięki czemu będzie można m.in. prosić również o wsparcie offami w okolice czy ogólnie zastąpić hermita.

1718479715719.png

Przy nickach, które zdążą, można by dodać jakąś ikonkę koperty czy inną, która by przenosiła do grupówki wraz ze wstawionymi nickami w liście adresatów.

2. Co do wybierania kordów z mapy, ogólnie klika się wioski, one się zaznaczają i kordy się zapisują, ale trzeba niestety potem wyjść z mapy, aby te kordy przekopiować i np. wrzucić je na forum czy do fejkomatu etc. Moja propozycja jest taka, abyś wgrał ten skrypt:

javascript: $.getScript("https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/mapCoordPicker.js"); void(0);

zamiast swojego (jest ze skryptoteki, a listę kordów można przekopiować, przeglądając mapę).

Twój skrypt robi tak (i potem trzeba mapę wyłączyć, aby mieć listę kordów do skopiowania):

1718481162392.png

Powyższa propozycja robi tak (można sobie klikać na mapie i z boku masz okienko z kordami gotowymi od razu do przekopiowania):

1718481020047.png

Ostatnia edycja:

grylek88

Chłop
Wynik reakcji
10

@​

+1

co do zaznaczania wiosek na mapie jest jeszcze taki problem, że raz zaznaczonych nie da się z tego okienka usunąć inaczej niż otwierając mapę na tych zaznaczonych wioskach ręcznie trzeba wszystkie odklikać. Jakiś przycisk resetujący wybrane wioski by się przydał, albo usuwanie z pola tekstowego powinno sprawić żeby po odświeżeniu strony i ponownym włączeniu skryptu już ich tam nie było.

Do góry