Mega wazne pytanie do teamu polskich plemion

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek ZderzaG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

ZderzaG

Łucznik
Wynik reakcji
659
Siemka mam mega wazne pytanie do teamu polskich plemion. @kmic @japrzemas @jarq

Wy zyjecie? Czy poza wlepianiem warnow i banow na forum dla starych 30 letnich koni ktorzy tutaj sie kloca od momentu jak mieli 10 lat i nic nie wskazuje ze ktokolwiek z nas sie zmieni to moze byscie zajeli sie czyms pozytecznym:

-brak odpowiedzi na tematy z dzialu propozycje do gry i do forum od 3 miesiecy
-brak korzystania z opcji przerzucania tematow co zostalo przekazane a co zlane
-zerowa integracja z community, zerowa wymiana informacji tylko co 2 miesiace wrzucenie info o nowym swiecie i zaproszenie do dyskusji
-brak odpowiedzi w dziale pytan od graczy

Jak nie macie checi i czasu to nie wiem zgloscie tam do Hansa ze nie chce wam sie tego robic i niech zmienia nam community managera albo zatrudnijcie stazyste zeby to robil skoro nie macie zaangazowania bo serio to nawet nie jest zabawne. Poza zabawa w ganianego z niektorymi uzytkownikami za lamanie regulaminu czyli napisanie wylgaryzmu lub obrazenie kogos to nie widze jakiejkolwiek aktywnosci tutaj ze strony cm a chyba od tego jestes w projekcie inno kmic? A moze sie myle?

Dziękujemy za troskę :) Uspokoję: żyjemy i mamy się dobrze, zajmujemy się przede wszystkim GRĄ. Czyli setkami spraw tygodniowo. Reakcje na jakieś pojedyncze posty na forum to zaledwie znikomy promil naszej działalności.

Dziękujemy za troskę :) Uspokoję: żyjemy i mamy się dobrze, zajmujemy się przede wszystkim GRĄ. Czyli setkami spraw tygodniowo. Reakcje na jakieś pojedyncze posty na forum to zaledwie znikomy promil naszej działalności.

Super fajnie, że żyjecie to niezwykle pozytywna informacja.

To teraz tak:
1. Skoro zajmujecie się grą jak to określiliście to rozumiem, że kluczowe elementy to banowanie za to, że ktoś użył wulgaryzmu lub obraził kogoś na chacie plemiennym albo forum + okazyjnie bany za pushing albo multikonto gdzie najcześciej po prostu ktoś za szybko przeskoczył na coopa. Na światach z farmieniem niezliczona lista graczy bez bana za lecenie na bocie. Są boty do zbieraka, dogrywania na 50ms etc, to wszystko jest raczej w kompetencjach zespołu programistów w DE, którzy mają jak mniemam inne priorytety niż zabawa w zabezpieczanie produktu, który nie jest kluczowym projektem Inno na ten moment. Czy to jest realnie podnoszenie poziomu rozgrywki?
2. Ja rozumiem Kmic, że pewnie trochę czasu zajmuje Ci przygotowanie świata/speciala, że musisz przetestować ustawienia czy się nie wywalą, że trzeba sprawdzić czy nie powstaną błędy bla bla... nie neguje. Ale w zespole jest kilka innych osób. Fajnie by było gdyby była jakaś możliwość prowadzenia dialogu z administracją, bo skoro propozycje, pytania etc są olewane to po prostu napiszcie, że nie macie czasu albo wam się nie chce ale napiszecie, że nie macie czasu i trzeba założyć konto na niemieckich plemionach i tam zgłaszać propozycje etc.
3. Nie wiem co my jako gracze mielibyśmy zrobić, żeby mieć tutaj normalny kontakt z działem wsparcia. Większość graczy płaci za KP/Managera konta/Asystenta Farmera/jakieś skórki czy kolorowe nicki. Często gracze grający na kilku światach aby mieć aktywne wszystkie funkcje wydają po 1000pp/miesięcznie w formie subskrypcji, to jest 50zł miesięcznie, na światach z premium na bronienie frontu ludzie są w stanie wydać kilkaset pln. Może to nie są jakieś kosmiczne pieniądze ale z takim podejściem jakie macie to liczba graczy, którzy te pieniądze chcą pompować w grę będzie spadać ale to już Twój wybór.

zeby zrozumiec graczy trzeba byc graczem, żeby zrozumiec jaka jest skala problemów w grze trzeba byc w grze a oni mają zakaz. poczekajmy az ta ostatnia garstka niezłomnych się podda i bedzie można zakonczyć projekt
Kmic zszedł do poziomu graczy jedynie na forum , trolując wypowiedzi

Z tym graniem po kilka osób na jednym koncie to też jakas dziwna sprawa. To nie powinno być dozwolone. Możecie mnie zjeść.

Z tym graniem po kilka osób na jednym koncie to też jakas dziwna sprawa. To nie powinno być dozwolone. Możecie mnie zjeść.

I tak i nie, przykładowo jak z dziewczyną mieszkamy razem i gramy razem to w wypadku nie grania na jednym koncie narażalibyśmy się na bana za multi nawet przy współdzieleniu łącza, nie mówiąc już o tym jak kłopotliwe byłoby to w późniejszych etapach gry gdzie blokowali byśmy się nawzajem

Może to ta sama osoba z różnymi osobowościami, które znajdują się w różnych miejscach jednocześnie. Nie ładnie tak oceniać z góry...

Współdzielenie konta powoduje utratę sporej liczby nowych graczy. Nie mówię już o botowaniu. Jakie szanse na normalny gracz z takim co współdzieli konto? Odpowiedzcie sobie sami. Gra na tym nie zyskuje. Ogranicza się tylko do małej grupki profesjonalnych graczy, współdzielonych konto i botujacych. Normalny gracz po pewnym czasie zdaje sobie sprawę że tu nic nie może zrobić. Jest na przegranej pozycji od startu. To jest główny problem gry. Nierówności. Modyfikacja światów inne zabiegi są tylko kosmetyczne. Pozwalają tylko trzymać starych graczy. Dla nowych nie ma przyszłości. Dlatego nie ma nowych graczy a jak są to tylko na chwilę. Póki nie odwiedza forum i zderza się z boterem lub oszustem. Wtedy już nie ma przyjemności z gry.

Powrót
Do góry