Mapka by kubaniczyk

Jupiter.

Miecznik
Wynik reakcji
149
Patrząc na mapę to old najmniejsze z tych wszystkich czołowych plemion
To pewnie przez niehonorowe ruchy Jurka.
Zaraz będzie pytanie „Ale Jupiter, jakie niehonorowe ruchy?”
No to już odpowiadam.
O sytuacji pomiędzy plemionami Cienie a Old już pisałem kiedyś. Mieliśmy tylko i wyłącznie dotrzymać okresu wypowiedzenia, wystarczyło zagrać czysto i później tylko ze sobą walczyć.
W momencie gdy trwa wypowiedzenie Cienie - Old to Cienie prowadzą wojnę z niszczycielami. W tym samym czasie nieszanowny pan Jurek oddaje swoich graczy do niszczycieli jako wsparcie deff XD honorowe prawda? Nie jest to złamanie wypowiedzenia?
Zgłaszam tą sytuację do dyplomaty Old, w szczerej odpowiedzi usłyszałem tylko, że on (Kubaniczyk) o niczym nie wie i to pewnie Jurek wykonał jakieś ruchy, a jak mam jakieś zażalenia to mam się zgłosić do Jurka.
Jurek jednak zapewnia, ze to konta rozbiórkowe - od kiedy konta rozbiórkowe nabijają RW w naszej wojnie z niszczycielami i do tego rozwijają się szybciej od Ciebie Jurku? XD
Ci co prowadzą to plemię to dno i 5 metrów mułu, mieli jedno zadanie - dotrzymać wypowiedzenia tak jak należy.

Przed końcem wypowiedzenia spadnie jeszcze więcej ciekawostek wraz z załączonymi screenami oraz rozmowami wewnętrznymi, także zapnijcie pasy gracze oldow.

Miłej nocy :D

Wynik reakcji
8
No to już odpowiadam.
O sytuacji pomiędzy plemionami Cienie a Old już pisałem kiedyś. Mieliśmy tylko i wyłącznie dotrzymać okresu wypowiedzenia, wystarczyło zagrać czysto i później tylko ze sobą walczyć.
W momencie gdy trwa wypowiedzenie Cienie - Old to Cienie prowadzą wojnę z niszczycielami. W tym samym czasie nieszanowny pan Jurek oddaje swoich graczy do niszczycieli jako wsparcie deff XD honorowe prawda? Nie jest to złamanie wypowiedzenia?
Zgłaszam tą sytuację do dyplomaty Old, w szczerej odpowiedzi usłyszałem tylko, że on (Kubaniczyk) o niczym nie wie i to pewnie Jurek wykonał jakieś ruchy, a jak mam jakieś zażalenia to mam się zgłosić do Jurka.
Jurek jednak zapewnia, ze to konta rozbiórkowe - od kiedy konta rozbiórkowe nabijają RW w naszej wojnie z niszczycielami i do tego rozwijają się szybciej od Ciebie Jurku? XD
Ci co prowadzą to plemię to dno i 5 metrów mułu, mieli jedno zadanie - dotrzymać wypowiedzenia tak jak należy.

Przed końcem wypowiedzenia spadnie jeszcze więcej ciekawostek wraz z załączonymi screenami oraz rozmowami wewnętrznymi, także zapnijcie pasy gracze oldow.

nie mogę się doczekać ,te Twoje screeny ,załączniki i cala reszta tyle zmieni w moim życiu prywatnym... ,a może nawet założę fundacje?<tanczy>

bibi1313

Chłop
Wynik reakcji
14
Czy gdzieś na przestrzeni całej gry jakoś zmieniła się władza albo ko w smakolysze? Od jakiegoś tygodnia okazuje się że ktoś tam w ogóle żyje

Ostatnia edycja:

noobhunterz

Chłop
Wynik reakcji
8

Gdzie te wsparcie deff? Kto tam RW wbijał i ile?

West

Łucznik na koniu
Wynik reakcji
701
No to już odpowiadam.

jak Ci się nie podoba to możemy już się bić i tak jesteśmy blokowani tym gówno ponem od miesiąca

Double Trouble

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
720

Analiza świata 212 – z przymrożeniem oka
(bo przecież miałem już tego nie robić… ale rzesza fanów nie odpuszcza)

Czas leci, a świat 212 serwuje nam więcej zwrotów akcji niż brazylijska telenowela. Mimo że miałem rzucić analizowanie w cholerę, to wiadomo… sława zobowiązuje. Przechodząc do rzeczy:

Stabilność Topki – czyli kto nie zwariował?
Z top3 najstabilniejszym plemieniem (zaskakująco!) okazało się OLD. Kto by pomyślał? Jeszcze parę tygodni temu nic na to nie wskazywało. Dziś OLD to monolit.
Do grona stabilnych dołączają też:

JN

Cienie

Smakołysze

Cartel

W reszcie plemion? Totalny rollercoaster. Zacznijmy więc od dram.

Sensacje ostatnich tygodni:
Rozłam w Wygach
To był zapalnik. Wygi rozdzieliły się na dwa fronty:

klasyczne Wygi prowadzone przez Mirka,

oraz Friends pod zarządem Al Dente.

Efekt? Wojna domowa, która trwa i nie daje oznak końca.

Upadek Janków
Janki
? Już tylko w archiwach. Dziś mamy Pieski Pacika.
Gwoździu po raz kolejny w roli dyktatora udowadnia, że “cały świat przeciwko mnie” to jego strategia startowa. Niestety, w tym rozdaniu — bez happy endu.

FRONT ➡ KSMP
Zaskakująca metamorfoza. KSMP rozlało się po południowych obrzeżach, ale… no właśnie.
Zajmowanie wszystkiego, co niezamieszkane, może i wygląda fajnie — ale 2/3 fronty do obrony? To już inna bajka.

LN + GG = CM
Fuzja doszła do skutku. Plemiona LN i GG oficjalnie grają pod banderą CM. Jeden sztandar, jedna flaga, więcej graczy.

⚔️ Niszczyciele, Cienie, Friends i… nadciąga OLD
Niszczyciele
przez długi czas obrywali od Cieni, z czasem dołączył do tego Friends.
Osamotnieni, ale niepokonani – nadciąga OLD z pomocą.
I teraz będzie się działo...

12/13 maja – wojna, która zmieni układ sił?
Skończy się PON, zacznie się wojna: Cienie vs OLD.
Będzie to hit czy totalny kicz? Zobaczymy. Jedno jest pewne — Cienie nie są w pełni sił po walce z Niszczycielami, a ci nadal się trzymają.

Kluczowa niewiadoma:
Czy Friends ruszy na pomoc Cieniom, czy dalej będzie taplać się w bratobójczych porachunkach?

Co dalej?
W kolejnej analizie – postaram się rozgryźć temat dyplomacji.
Póki co to, co najważniejsze – macie tu. Trzymajcie z dystansem i pamiętajcie: świat 212 jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.
KOMPLEKS WIELKIEGO GWOŹDZIA <3

W którym miejscu oldy są potężne? To jest świat z farmą a nie, żeby się zagęszczać i farmić te same barby w 50 osób, na 135 było takie plemię jak office właśnie i tak samo zrobili, formacja jajko i na tym dobrze nie wyszli.

Władcy Żywiołów

Lekki Kawalerzysta
Wynik reakcji
456
KOMPLEKS WIELKIEGO GWOŹDZIA <3

W którym miejscu oldy są potężne? To jest świat z farmą a nie, żeby się zagęszczać i farmić te same barby w 50 osób, na 135 było takie plemię jak office właśnie i tak samo zrobili, formacja jajko i na tym dobrze nie wyszli.

Kompleks za napisanie prawdy ?

No zobaczymy czy są potężne czy nie . Kompleks to miałeś na moim punkcie, że 3x wypisywałeś do mnie na mess . Jak napisałem, że oldy mają skład na wygranie świata, to napisałeś, że na darmy. Powiedziałem ci, że zrobię ss i podeślę . Jak wrzuciłeś kasacje oznaczyłem ci to na mess, to zarzuciłeś mi bloka na mess .

P.s I z tym wielkim to sobie nie dodawaj. Ja wiem, że masz wielkie ego, ale bardziej przypominasz papiaka, niż krokwiaka <szampan>

Double Trouble

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
720
Kompleks za napisanie prawdy ?

No zobaczymy czy są potężne czy nie . Kompleks to miałeś na moim punkcie, że 3x wypisywałeś do mnie na mess . Jak napisałem, że oldy mają skład na wygranie świata, to napisałeś, że na darmy. Powiedziałem ci, że zrobię ss i podeślę . Jak wrzuciłeś kasacje oznaczyłem ci to na mess, to zarzuciłeś mi bloka na mess .

P.s I z tym wielkim to sobie nie dodawaj. Ja wiem, że masz wielkie ego, ale bardziej przypominasz papiaka, niż krokwiaka <szampan>
Widzisz jesteś tak głupi że nie potrafisz odróżnić, czy ktoś coś piszę dla beki czy na serio :p

Od początku świata to ty do mnie pisałeś, co ty mówisz mały człowieczku.

Dawaj, wyciągaj więcej rzeczy na forum co pisaliśmy prywatnie :D

Władcy Żywiołów

Lekki Kawalerzysta
Wynik reakcji
456
Widzisz jesteś tak głupi że nie potrafisz odróżnić, czy ktoś coś piszę dla beki czy na serio :p

Od początku świata to ty do mnie pisałeś, co ty mówisz mały człowieczku.

Dawaj, wyciągaj więcej rzeczy na forum co pisaliśmy prywatnie :D

Jak ja do cb ani jednej wiadomości nie napisałem pierwszy oprócz tej ostatniej <luzik>
Zresztą w jakim celu miałbym pisać ? Nawet wojny nie mogłem Ci wypowiedzieć, bo za daleko byłeś <hahaha><szampan>

Wynik reakcji
8
Staty by Vister 11.05

View attachment 78590

P.s @Double Trouble faktycznie słabe te Oldy :D Top3 pod względem pkt, a gracze najbardziej nabici <czytaj><szampan>
czy Ty właśnie chcesz nam powiedzieć że te "slabe " OLDY maja w 99 graczy prawie tyle samo wiosek co CIENIE w 145 graczy ? chyba cos musiałeś pomylić bo @Double Trouble nigdy sie nie myli :)

P.S już nie wspomnę o różnicy pkt o jakieś 400 000 w rankingu no bo oczywiście my nie farmimy tylko eko na 30 trzaskamy XD

Wynik reakcji
8
chwileczkę chwileczkę ,tak to analizuje czyli jeśli my trzaskamy tylko barby i je podbijamy i mamy mniej wiosek niż cienie a oni i tak maja do nas stratę 400 000 w pkt to znaczy ze oni podbijają tak mocne wioski ze nasze barby szybciej się rozwijają niż te ich cele ;P no trzeba ewidentnie napisać do supportu ze z naszymi barbami cos jest nie tak i rosną same jak porabane ;D

Do góry