Siemanko, sory za opóźnienie! Nie wyrobiłem się wczoraj (dobrze, że nie obiecałem xd).
W głosowaniu tym razem wygrała ćwiartka północno-zachodnia, także wrzucamy ją na bęben i patrzymy co się dzieję.
Klasycznie powtórzę się - nie pisałem do plemion, ani nikt z przedstawicieli za bardzo nie odzywał się do mnie (drobne wyjątki), zatem o dyplomacji i planach na świat wiem niewiele na ten moment
Zresztą zapewne na tym etapie niewiele jeszcze tej dyplomacji jest. Wszystko będzie się dopiero klarować w nadchodzących tygodniach.
[ćwiartka NW]
Spodziewałem się mega ciekawej ćwiartki, ale widzę, że Niszczyciele zniknęli. Ktoś wie co się wydarzyło? Przestraszyli się konkurencji? Na pewno straciła na tym omawiana ćwiartka, ale mimo wszystko nie jest tak źle i jest o czym pisać
Jeżeli chodzi o
plemiona, które uznałem za godne wspomnienia:
8Cud – byli już omawiani w poście o ćwiartce SW, także mogę jedynie dodać do tego, że w między czasie zfuzjowali się z H.R.N (czy sfuzjowali, bo nie mam pojęcia? xd). Oznacza to, że obecnie mają już 4 człony, o ile czegoś nie zgubiłem. Jeśli chodzi o ćwiartkę NW to dość licznie okupują dolną część granicy kontynentów k43 i k44. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: Ski, Kingz, ?.?, VGW&VAL.
PSYCHO – zdaje się, że debiut tego plemienia, choć kilku graczy z ekipy znam (pozdrawiam). Założycielem jest
FeNNoMeN. Myślę, że warto też wymienić jako „ważniaka”
LordBizonos. Grają jednym członem. Zainstalowali się na k44. Położenie mają niezbyt korzystne, ale moim zdaniem powinni się póki co utrzymać na powierzchni. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: Ski, ?.?, 8Cud, AP, ~SC2~.
Elite & REVI – byli omawiani w poście dotyczącym ćwiartki NS. Na NW pojawiają się w dosyć małej ilości, ale jednak są. Zobaczymy czy będą chcieli kierować swój rozwój w stronę tej ćwiartki. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: ~SC2~, AP, VGW&VAL, ?.?, Schrek.
?.? – nie znam ekipy. Opis mają ubogi, więc nawet ciężko się dowiedzieć kto jest odpowiedzialny za to zamieszanie. Pojawiają się nicki: KYJOVSKI, Casanova900, Król Dracula, ale nie wiem nic. Grają na 5 członów. Rozrzuceni są po mapie bardzo mocno. Trochę losowo to wszystko wygląda w mojej ocenie, ale może to taka taktyka. Raczej nie wróżę im sukcesów. Może zaskoczą. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: tak naprawdę przez swoje rozrzucenie to ze wszystkimi xd.
Ski – plemię znam, nawet odezwał się do mnie założyciel, także miałem okazję się coś dowiedzieć więcej. Wspomniany założyciel:
Lich King (pozdrawiam i dzięki za przydatne i ciekawe informacje do kronik), prowadzi z pomocą
czar06 oraz
Gryffinhart to 3 członowe plemię. Jeśli chodzi o ich historię to plemię powstało i stawiało pierwsze kroki na świecie 153. Walczyli tam półtora roku, ostatecznie przegrywając w finale z kgw + blood. Następnie wystartowali wspólnie na 163, gdzie udało im się wygrać. Kolejnym krokiem był start na 169, jednak wódź określił tą próbę jako nieudaną. Na 173 wpadli w kompletnym składzie i z dużymi ambicjami podchodzą do gry tutaj. Muszę przyznać, że ich skład wygląda całkiem obiecująco. Cieszy mnie, że na 173 wystartowało również Blood i jest szansa, że dojdzie do jakiegoś rewanżu między tymi dwoma plemionami za świat 153. Z większych ekip Ski zaczęli świat chyba jako ostatni. Jednak pomału zbliżają się w rankingu do światowej czołówki. Ulokowali się na obrzeżach ćwiartki, rozciągając się na długość całego k43, a nawet lekko powyżej (na dole k33). No nie da się ukryć, że są mocni i możemy się spodziewać, że zostaną na tym świecie na dłużej i powalczą o najwyższe cele – tak przynajmniej obstawiam. Zwłaszcza, że stracili jednego konkurenta (Niszczycieli). Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: PSYCHO, ?.?, 8Cud, Kingz.
VGW & ~VAL~ - nie znam, niby grają razem, zakładam, że na zasadzie silnego sojuszu. Za VGW odpowiada
Danteee0 a za ~VAL~
Wodzu1987. Grają na 2 człony. Zajmują dolną prawą część k44. Ściśnięci są dosyć gęsto, co być może pozwoli im przetrwać, ale na pewno nie będą mieli łatwo. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: Schrek, 8Cud, ?.?, Elite & REVI.
AP – być może wykażę się niewiedzą, ale jakoś nie znam zbytnio plemienia. Coś jakby kojarzę, że gdzieś już widziałem takie plemię, ale nie wiem gdzie i czy to ten sam twór. W każdym razie nie dopatrzyłem się z ich strony żadnych sukcesów, ani historii stojącej za tą marką. Zarządzającymi w plemieniu są
Krisu. i
sledziu1916. Grają na 5 członów. O ile marki nie znam, o tyle sporo graczy będących w plemieniu kojarzę, a na profilach wielu z nich pięknie mienią się blaszki za wygrane światy. Sprawia to, że skład wygląda w moich oczach całkiem nieźle i jestem gotów uwierzyć, że mogą się liczyć na tym świecie. Położenie również mają całkiem atrakcyjne. Jest to prawa strona k34. No widzę potencjał. Zobaczymy jak będą sobie radzić. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: ?.?, PSYCHO, ~SC2~, Elite & REVI.
~SC2~ - plemię o nazwie pochodzącej od wirusa, który od dłuższego czasu nas męczy w rzeczywistym świecie. Czy to plemię w związku z nazwą planuje nas męczyć w świecie plemion? Nie znam ich. Zakładam, że debiut. Głową ekipy jest
Sir Lech III. Grają na 3 człony. Zajmują prawy górny róg k44. Położenie dosyć trudne. Moim zdaniem mogą nie dać rady, ale czas zweryfikuje. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: AP, PSYCHO, Elite & REVI, ?.?.
Schrek – nie znam. Zarządzający to
KsiazeMax oraz
idek182. Grają na 2 człony. Znajdują się w centrum świata. Niby wszystko spoko, ale ich rozwój pozostawia wiele do życzenia, patrząc przez pryzmat tego, że zaczynali grać jako jedni z pierwszych graczy na serwerze. Wydaje mi się, że centrum nie utrzymają i prędzej, czy później znikną z mapy. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: VGW&VAL, ?.?, Elite & REVI.
Kingz – nie znam. Na ich profilu pojawia się „KINGZ Group Since 2012”… Ja widzę ich pierwszy raz

. Odpowiedzialni za prowadzenie plemienia to
Quadovski i
Jerzusz. Grają jednym członem. Znajdują się w prawej dolnej części k43. Położenie raczej nie wróżące im sukcesów. Jakbym miał strzelać to zostaną pokonani. Potencjalne sąsiedzkie układy/konflikty na tej ćwiartce na ten moment z: Ski, 8Cud.