Kolejne światy

Swiaty miedzynarodowe nie maja zadnego sensu bo:
a) skrypty dozwolone na kazdej wersji jezykowej sa inne , czyli cos co u nas jest podstawa gry moze byc powodem bana na takim swiecie
b) styl gry jest inny , nasze masowkarstwo , hiszpanskie bociarstwo , tureckie kosy itd.
c) koniec koncow taki swiat by sie zamienil w plebiscyt wiekszosciowy , nie mialbys gry w ,,plemiona'' ale gre gdzie nacje dogaduja sie na siebie

Jezeli chcecie realnie naprawic te gre to zacznijcie sluchac graczy wywalcie te pozalsieboze swiaty 1.0 z farma , ograniczcie darmy na swiatach 2.0 , wprowadzcie mechanizmy ktore pomagaja grac z centrum zeby gra przestala byc wyscigiem na obrzeza rekrutacja/darmami/akademiami

Swiaty miedzynarodowe nie maja zadnego sensu bo:
a) skrypty dozwolone na kazdej wersji jezykowej sa inne , czyli cos co u nas jest podstawa gry moze byc powodem bana na takim swiecie
b) styl gry jest inny , nasze masowkarstwo , hiszpanskie bociarstwo , tureckie kosy itd.
c) koniec koncow taki swiat by sie zamienil w plebiscyt wiekszosciowy , nie mialbys gry w ,,plemiona'' ale gre gdzie nacje dogaduja sie na siebie

Jezeli chcecie realnie naprawic te gre to zacznijcie sluchac graczy wywalcie te pozalsieboze swiaty 1.0 z farma , ograniczcie darmy na swiatach 2.0 , wprowadzcie mechanizmy ktore pomagaja grac z centrum zeby gra przestala byc wyscigiem na obrzeza rekrutacja/darmami/akademiami
a) Skoro świat międzynarodowy to i skrypty ze wszystkich serwerów powinny być legalne
b) A to nie o to chodzi w rywalizacji żeby różne style gry się ze sobą ścierały?
c) Dokładnie tak działa dyplomacja, kto się lepiej dogada to dostaje jakąś przewagę

Imo światy tego typu nie pomogą tej grze ściągając nowych graczy, ale mogą dłużej utrzymać tych obecnie grających.

czy będzie ankietka nad ustawieniami świata 232 w końcu to największe wydarzenie plemion od początku ich powstania i wypadałoby dostosować ustawienia do oczekiwań graczy

Dzień dobry Panie Kubaniczyku,

Dziękuję za kontakt z obsługą gry Plemiona oraz za przesłanie tak przemyślanej i konstruktywnej propozycji.

Z ogromną uwagą zapoznałem się z Pana spojrzeniem na obecną sytuację i muszę przyznać, że Pana spostrzeżenia dotyczące zmieniającego się rynku gier oraz demografii graczy są nam bardzo bliskie. Jako administracja stale analizujemy trendy i szukamy sposobów, aby rywalizacja na mapach była tak emocjonująca, jak za dawnych lat.

Pomysł wprowadzenia regularnych serwerów międzynarodowych, na których polska husaria mogłaby bezpośrednio zmierzyć się z graczami z innych krajów, brzmi niezwykle ekscytująco. Taka międzykrajowa integracja z pewnością dodałaby rozgrywce unikalnego, prestiżowego charakteru i pozwoliła na stworzenie potężnych, pełnych map, o których Pan wspomina.

Chcę Pana zapewnić, że Pana sugestia zostanie przekazana bezpośrednio do zespołu projektowego InnoGames. Głosy tak zaangażowanych graczy jak Pan są dla nas kluczowe przy planowaniu przyszłych aktualizacji i nowych formatów rozgrywki. Choć wdrożenie takich zmian wymaga zaawansowanej koordynacji technicznej i językowej między oddziałami, Pana propozycja stanowi świetny punkt wyjścia do dyskusji o przyszłości naszej społeczności.

Jeszcze raz dziękuję za Pana inicjatywę i czas poświęcony na spisanie tych sugestii. To dzięki takim osobom Plemiona wciąż mają w sobie tę wyjątkową energię.

Czy przez lata największą blokadą w tworzeniu światów międzynarodowych nie był przypadkiem język. Wydaje mi się, że obecnie są narzędzia AI pozwalające na to aby tworzyć światy w 1-2 strefach czasowych. Ba, otwiera się nawet możliwość współpracy z firmami z tej branży jak DeepL etc. Są firmy software, które regularnie poszukują szczurów laboratoryjnych pozwalając im na zebranie dużej ilości danych z różnych formatów językowych i finalnych tłumaczeń dla rozwoju ich modelu. Pewnie nawet chętnie dorzuciliby się na reklamę i promowanie inicjatywy w social mediach. Największym problemem może w tym być same InnoGames, które ma swoją politykę przetwarzania danych i zapewne plan rozwoju na kolejne lata, gdzie takie FoE przynosi im zdecydowanie więcej kasy niż plemiona. Tak czy siak przy obecnej technologii to nie jest raczej duży nakład pracy, to nie jest też dużo czasu potrzebnego na wdrożenie i ujednolicenie systemu, najwięcej problemów to zapewne ustalenia prawne, konstrukcja tematu zarządzającego światem i to na ile elastyczne by było InnoGames.

Przecież raz na jakiś czas organizowane są turnieje międzynarodowe na których można się wyszaleć, czyż nie o to chodzi?

Swoją przygode z plemionami zacząłem jakoś od 10-11 świata i prawda, smutna prawda jest taka, że gra doszła do tego stopnia, że raczej tego nie da sie uratować. Ogromna ilość osób która jedzie na botach, każdy o tym wie, w tym włodarze tej gry, ale nie opłaca sie niestety banować tych osób, bo kasa sie przestanie zgadzać, do tak absurdalnych liczb bociarzy dotarliśmy, po prostu firmie nie opłaca sie ich banować, jeżeli chcesz grać uczliwie to sie kiś 24/7, albo zapłać te 30zł miesięcznie i możesz przez miesiąc na konto nie wchodzić.

Jeżeli włodarze chcieliby zachęcić kogokolwiek do gry w tą absurdalnie nieuczciwą gre, w której boty są tolerowane to powinniśmy zacząć od braku możliwości wysyłania ataków w czasie bonosu nocnego.

Uczciwi gracze uznają to za dobry pomysł, reszta wręcz przeciwnie, bo po co wszystko, skoro można bota ustawić i dzieje sie magia :D

Okrąg sie zamyka, nikt nie będzie grał w gre, gdzie jest oszut na oszuście i to wszystko za przyzwoleniem dewelepera.

KIEDY NOWA ARKADIA ? CZAS MIEDZY JEDNA A DRUGA JEST STRASZNIE NIEPROPORCJONALNY ?!
Dlaczego? Te światy są po prostu cholernie długie i durne.. Arkadia 11 ruszyła około 20 października 2024 roku. Arkadia 12 około 20lipca 2025 więc około 9 miesięcy po. wiec idealnie powinna się zacząć miesiąc temu więc za dużej obsuwy nie ma jeszcze. Arkadia 11 zakończy swój żywot za 13dni więc pewnie wtedy odpalą jakoś niedługo kolejną. Nie zeby mnie interesowała. Nawet biorąc pod uwagę to że to światy szkoleniowe i to ze inno ma i tak wywalone jajca na tą grę to wciąż te światy są idiotyczne. Sztucznie przedłużane cholernie długimi spadkami limitów przez co ludzie przez 8-10 miesięcy muszą wegetować bo nie mają przeciwnika w limicie aby zakończyć serwer w max miesiąc po zejściu ostatnich limitów. Opiekować się kontem grubo ponad 1,5 roku to przesada. Zapomniałbym po 8/9 miesiącach wyłączmy jeszcze pojawienie się nowych barb i graczy aby mieć czas na jeszcze więcej nic nie robienia na koncie.

Załączniki

• Screenshot_2026-07-26-12-26-10-90_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    Screenshot_2026-07-26-12-26-10-90_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    175,3 KB · Wyświetlenia: 24
  • Screenshot_2026-07-26-12-26-19-33_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    Screenshot_2026-07-26-12-26-19-33_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    152,5 KB · Wyświetlenia: 24
Jestem nowym graczem i powiem jedno. Nowego gracza tłamszą 3 rzeczy. Nie da się grać gdy ktoś ma współdzielone konto, botuje, lub mam nieproporcjonalne premium z za dużymi bonusami. Po jakimś czasie jedyna opcja jest porzucić grę. Nie masz szans z współdzielonym kontem i botami. Premium uważam że zaburza grę gdyż bonusy z niego idące są za duże ale to jeszcze można przełknąć. Jakie szanse na gracz z współdzielonym i kontami? Zwlasza że są to osoby koksujace kupujace premium i botujace? Tu nie ma problemu chętnych ale nowi zderzają się że sniana jak ja. A starzy z kim będą grać ? Sami ze sobą?

Jestem nowym graczem i powiem jedno. Nowego gracza tłamszą 3 rzeczy. Nie da się grać gdy ktoś ma współdzielone konto, botuje, lub mam nieproporcjonalne premium z za dużymi bonusami. Po jakimś czasie jedyna opcja jest porzucić grę. Nie masz szans z współdzielonym kontem i botami. Premium uważam że zaburza grę gdyż bonusy z niego idące są za duże ale to jeszcze można przełknąć. Jakie szanse na gracz z współdzielonym i kontami? Zwlasza że są to osoby koksujace kupujace premium i botujace? Tu nie ma problemu chętnych ale nowi zderzają się że sniana jak ja. A starzy z kim będą grać ? Sami ze sobą?
Nic nie wspiera nowych graczy i wątpię, by coś się tutaj zmieniło, bo nawet w najprostszej formie support ma w to wywalone. Z kim będą starzy grać? Sam podałeś odpowiedź - sami ze sobą. Bociarzy support nie ma zbytnio jak wyłapać, światy z premium są po to, aby kroić hajs z tryhardów. Największy problem dla nowych graczy stanowi to, że są no-name i siłą rzeczy do żadnej z ekip się raczej nie dostaną chyba, że do jakiejś ukrytej masówki i się wykaże, że ma się IQ większe od opony. Można oczywiście liczyć na cud, że w randomowej zbieraninie na obrzeżach, gdzie połowa tam siedzi, bo nigdzie indziej się nie nadawali to jednak postawią opór zorganizowanej ekipie.

Powrót
Do góry