[Pasek] Hermitowskie Notatki

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek jarq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam. Skrypt bardzo mi się spodobał, tylko jest w nim jedna wada. Otóż notatkując wioski wyświetla także stan wojska w mojej wiosce. Czy da się to jakoś wyłączyć? Bardzo irytujące, bo psuje zamysł notatki.
@Hermitowski

+1 dla pana wyżej, żyjemy w erze kretów i w sumie dobrze by było gdyby była możliwość pozbycia się tego ;)

Bry bry,
od wczoraj mam komunikat
Kod:
Error: Nie udało się załadować czasu rekrutowania jednostek

Error: Nie udało się załadować czasu rekrutowania jednostek
    at Object.init (https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/HermitowskieNotatki.js?_=1550918962137:42:27)
    at ExecuteScript.GetWorldInfo.then.worldInfo (https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/HermitowskieNotatki.js?_=1550918962137:711:26)

Kilka osób w plemieniu wspominało, że też ma ten problem.

Światy o nietypowej konfiguracji nie są jeszcze dobrze wspierane. Typowe powinny działać, czyli komplet jednostek (z łucznikami), prędkość 1.6. Możesz sprawdzić czy na innych światach problem występuje?

W sumie czemu prędkość 1.6 jest "typowa"?

Czy na nietypowych światach skrypt będzie działał w najbliższym czasie?

"W sumie czemu prędkość 1.6 jest "typowa"?'

Skrypt powstawał i był testowany na świecie z taką prędkością. W dodatku konfiguracja świata była bez milisekund z pełnymi jednostkami. Więc na innych światach może po prostu nie działać, bo było coś czego nie wziąłem pod uwagę. Przykładowo nagłówek "Pierwszy kościół 1 | SIM NaNK" na światach bez kompletu jednostek.

"Czy na nietypowych światach skrypt będzie działał w najbliższym czasie?"
Nie

TypeError: def[0].rows[0].cells[1].children[0] is undefined

get_context@https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/HermitowskieNotatki.js?_=1558780335888:254:33
init@https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/HermitowskieNotatki.js?_=1558780335888:175:29
ExecuteScript/<@https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/HermitowskieNotatki.js?_=1558780335888:720:29

Zauważyłem, że jak nie widać jednostek przeciwnika to skrypt opisuje wioskę jako "Pusta". To dość mylące.

Fajnie też by było, jakby skrypt zawsze wpisywał poziom muru w tytule spoilera, a nie tylko gdy był on burzony. I wieża/kościół też by się przydały.

Mam też taki jeden raport, który generuje jakiś błąd i nie chce się dodać w notatce. Cała formuła się tworzy: link do symulatora, ta ukryta na biało liczba, różowy piękny podpis itd. Tylko nie ma spoilera z raportem. Oczywiście to powoduje, że nie można dodawać też kolejnych raportów, bo skrypt ma problem z odczytaniem istniejącej notatki. Musiałem skasować notatkę ręcznie i teraz mogę inne rapki do wioski dodawać, ale ten pierwszy dalej się nie chce dodać.

A tak w ogóle to skrypt jest zajebisty i nic nie musisz robić. :D

"Zauważyłem, że jak nie widać jednostek przeciwnika to skrypt opisuje wioskę jako "Pusta". To dość mylące."
w jakim sensie nie widzi?

"Fajnie też by było, jakby skrypt zawsze wpisywał poziom muru w tytule spoilera, a nie tylko gdy był on burzony. I wieża/kościół też by się przydały."
Kościół pojawia się informacjach o wiosce. Nie w informacjach o raporcie, Co do wieży, to nawet nie jest rozważane, bo jeszcze się nie grałem na świecie z tą modyfikacją.

"Mam też taki jeden raport, który generuje jakiś błąd i nie chce się dodać w notatce. Cała formuła się tworzy: link do symulatora, ta ukryta na biało liczba, różowy piękny podpis itd. Tylko nie ma spoilera z raportem. Oczywiście to powoduje, że nie można dodawać też kolejnych raportów, bo skrypt ma problem z odczytaniem istniejącej notatki. Musiałem skasować notatkę ręcznie i teraz mogę inne rapki do wioski dodawać, ale ten pierwszy dalej się nie chce dodać."
Jak masz ten raport, to prosiłbym o przesłanie mi go (pl137/pl141). Jak nie jest to możliwe to zapisanie strony jako html i podrzucenie mi jej jakoś. Ewentualnie jakieś screeny. Jak jest to stosunkowo stary raport, to nie pokazywanie go w notatkach wioski jest zachowaniem celowym.

"Żaden żołnierz nie wrócił żywy. Nie można ustalić żadnych informacji o wielkości wojsk przeciwnika." - coś takiego się czasem w raportach wyświetla zamiast jednostek rpzeciwnika, a Twój skrypt w tytule spoilera wpisuje wtedy "pusta".

Kościoła nie zaobserwowałem, bo nie grałem z kościołem jeszcze, ale wieża to podobny koncept i warto taką informację zamieścić u góry koło typu wioski :)

Co do murka, to bym go widział...
IBGMuFo.png

No nic, i tak jest zajebiście ;)

Link do ściągnięcia zapisanej strony raportu
Generuje on mi taką notatkę:
f0278cc8316bc.png
Kod:
DEFF | SIM [url=game.php?village=2865&screen=place&mode=sim&moral=100&luck=-25&belief_def=on&belief_att=on&simulate=1&def_wall=20&att_axe=6000&att_light=3000&att_ram=242&def_spear=3000&def_sword=3000&def_knight=1]6.00K[/url] | [color=#F5EDDA]699724113[/color]

<<<[b][size=20][color=#fa0fc0]HermitowskieNotatki <3<3<3[/color][/size][/b]>>>
A przy próbie dodania następnego raportu wyświetla się
b58613b7c5981.png

Muszę skasować całą notatkę i wtedy mogę dodawać inne raporty, ale ten pierwszy raport nie.

Ostatnia edycja:
"Żaden żołnierz nie wrócił żywy. Nie można ustalić żadnych informacji o wielkości wojsk przeciwnika." - coś takiego się czasem w raportach wyświetla zamiast jednostek rpzeciwnika, a Twój skrypt w tytule spoilera wpisuje wtedy "pusta"."

U mnie w tym przypadku wyskakuje powiadomienie, że dany raport nic nie wnosi. A nawet jak go dodasz, to jest bez żadnych danych, tak jak na screenshocie poniżej.
https://imgur.com/a/vV69n8j

Co do raportu, jest on dość stary. Skrypt powinien zaktualizować metadane wioski, ale raportu w notatki nie wrzuci. Małą poprawkę zgłosiłem, aby nie było tego błędu.

Weszła mała aktualizacja. Powinno teraz nie wywalać tego błędu. @PabloCanaletto daj znać czy problem wciąż występuje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jest ok :D

Ale napotkałem inny błąd - jak mam raport przesłany od innego gracza z jego ataku na jakąś wioskę, która później została podbita. Wtedy prawidłowo wyświetla "docelowa wioska zmieniła właściciela", ale kasuje raport i już go w ogóle nie mam. Najfajniej, gdyby skrypt pytał mnie, czy dodać notatkę, czy nie. Np okno z informacją w stylu:
Właściciel wioski w raporcie: nick (plemię)
Aktualny właściciel wioski: nick (plemię)
Wpisz dodaj, aby dodać go pomimo tego.
No i przede wszystkim ten błąd, że kasuje raport.

Skrypt wyciąga obecny kontekst (czy raport z obrony czy z ataku) na podstawie nicku gracza/gracza forwardującego maila i szuka tego samego nicku w jednej ze stron raportu.

Jeżeli przykładowo masz raport z ataku, gdzie wchodzisz w wioskę offem, wybijasz resztki wojsk. Wioska w międzyczasie została podbita. Próba dodania raportu, krzyknie właśnie tą informację i usunie raport, bo po prostu nic on nie wnosi (to nie bug, to feature). Nic nie wnosi, bo w pewnym momencie dana wioska była pusta, aby mogła zostać przejęta.

mógłbym więcej szczegółów dotyczących raportu dostać: czy wersja mobilna , czy własny raport czy od kogoś dostany, jakieś bonusy w raporcie , specjalny typ raportu ?

Powrót
Do góry