[Pasek] Hermitowskie Fejki

hermitowski

Miecznik
Wynik reakcji
66
javascript:var gbZdalnaKonfiguracja = {
adres_skryptu: 'https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/HermitowskieFejki.js',
nazwa_zmiennej: 'HermitowskieFejki',
forum_id: 352,
thread_id: 4197,
nazwa_spoilera: 'FEJKOMAT'
};
$.getScript('https://media.innogamescdn.com/com_DS_PL/skrypty/Zdalna_konfiguracja.js');
void(0);

Tak ma to wyglądać? Jak powyżej?

tutaj powinieneś znaleźć odpowiedź

Wynik reakcji
26
Napotkałem pewien problem. Próbując ustawić w fejkomacie szablon wojsk tak, aby fejkomat uzupełniał rozkaz ilością inną, niż 5 zwiadowców (np. 10 zwiadowców), uzupełnianie nie działa tak jak należy (przy czym jak w szablonie ustawię 5 zwiadowców, to działa elegancko). Fejkomat totalnie pomija wpisany przeze mnie szablon, i dobiera jednostki w sposób dla mnie niezrozumiały. Wydaje mi się że to może mieć coś wspólnego z minimalnym limitem populacji w rozkazie, ale z drugiej strony te wartości, które fejkomat dobiera nie zawsze odpowiadają temu limitowi.

hermitowski

Miecznik
Wynik reakcji
66
@CXCV TRILL
Kiedy skrypt był pisany mechanika gry pozwalała na wysłanie 5 zwiadowców przy aktywnym fake limitcie niezależnie od liczby punktów wioski. Liczba punktów wioski wpływa na wymaganą normalnie liczbę mieszkańców w ataku.

Szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałem jak działa mechanika gry w przypadku wysłania np. 6 zwiadowców. Czy gra po prostu ignoruje fake limit dla ataków składających się wyłącznie ze zwiadu, a 5 zwiadowców to jest minimalna liczba zwiadu możliwa do wysłania. Możliwe, że ten aspekt gry skrypt błędnie modeluje - skrypt zakłada, że 5 zwiadowców to jest jedyny przypadek na który nie wpływa fake limit (pewnie powinien sprawdzać, że jest co najmniej 5 zwiadowców).

Wydaje mi się (nie testowałem), że dla obecnej wersji obejściem będzie skorzystać z dwóch opcji:
- zdefiniowanie szablonu z 1 zwiadowcą
- zdefiniowanie 'dopychanie' do fake limitu, aby korzystało tylko z jednostek zwiad

Zaleta taka, że można wysyłać zwiad w większej ilości niż 5 i nie trzeba czekać, aż skrypt zostanie zaktualizowane; co po ostatnich zmianach kadrowych wydaje mi się, że nikt się już tym nie zajmuje. Wada taka, że wybór nie jest optymalny - skrypt dobierze zwiad do fake limitu (przy 10 000 punktach i fake limit 1% to jest 50 zwiadowców).

JSON:
{
  "troops_templates": [
      { "spy": 1 },
  ],
  "fill_troops": "spy"
}

Do góry