TheSzumix x Ramajad
Szlachcic
- Wynik reakcji
- 3.605
Jak miałem kiedyś wziąć zasta w xmas to też dostałem ofertę "skryptów" tylko szkoda, że specjalnie na dc wiadomość wysłać musiał a nie przez wiadomość w plemionach xd
A na s200 ci boty w sPET nie przeszkadzają no ale grasz dla nich to inaczej. XDDDJak miałem kiedyś wziąć zasta w xmas to też dostałem ofertę "skryptów" tylko szkoda, że specjalnie na dc wiadomość wysłać musiał a nie przez wiadomość w plemionach xd
Przecież tylko ty się przyznałeś geniuszu XD
Brawo TyTo, że się nie przyznajecie, to nie znaczy, że nie gracie. Doskonale wiem kto grał i wiem kto dalej będzie grał
zazdro, X-MAS nikt nie chce dać bota (a przynajmniej ja nie dostałem i musze sam się męczyć)Jak miałem kiedyś wziąć zasta w xmas to też dostałem ofertę "skryptów" tylko szkoda, że specjalnie na dc wiadomość wysłać musiał a nie przez wiadomość w plemionach xd
Ja nie gram na żadnych botach a zbiorowej odpowiedzialności za plemię nie biorę. Mówię tylko, że gość z xmas proponował mi "skrypty" jak trzeba było bronić ich konta xDA na s200 ci boty w sPET nie przeszkadzają no ale grasz dla nich to inaczej. XDDD
W pierwszych dwóch akcjach skromne, dwucyfrowe wyniki są najbardziej prawdopodobne, patrząc na styl obu plemion.To co zaczynamy przyjmować zakłady ile wiosek wpada na pierwszych akcjach?
Filippo, dzisiaj poniedziałek a Ty pijany?W pierwszych dwóch akcjach skromne, dwucyfrowe wyniki są najbardziej prawdopodobne, patrząc na styl obu plemion.
Po stronie KM jest podejście znacznie bardziej defensywne. Przewaga deffa nad offem wraz z relatywnie dużą ilością rekrutowanych katapult sugeruje, że będą stawiać na burzenie X-MAS, a nie szturm pierwszych linii. To z kolei przynosi rezultaty długofalowe, gdy zniszczenia zaczną się kumulować między akcjami. Jednocześnie po stronie KM ogólna przewaga doświadczenia obrońców - to plemię przez większość swojej gry się broniło, więc gracze potrafią to robić.
Po stronie X-MAS podejście bardziej ofensywne - większa liczba offów i znacznie więcej szlachty. To ostatnie wynika z ilości frontowców, których X-MAS wystawia dwukrotnie więcej. Chociaż w sumie nie tylko z tego. Dość powiedzieć, że w top25 dziennych rekordów zbieraka, jest zaledwie 4 frontowców KM.
Konieczność sklinowania/ zabunkrowania/ odbicia 300 wiosek w jednej akcji może być dla obrońców z KM wyczerpująca, ale po 4 miesiącach luzu nie ma co oczekiwać tego wyczerpania we wrześniu. Podobnie jak nie ma co liczyć na to, że 10k zagród deffa uda się przetrzepać dwiema akcjami.
Z resztą co ja się tu będę produkował z analizą stylu i struktury wojsk: @Manahir dej mapkę i analizę w tę sobotę!
A wyniki, jakie obstawiam:
- do 5.09. +50 dla X-MAS,
- do 15.09. +150 dla X-MAS
- do 30.09. +600 dla X-MAS
Przy czym jest to ogólny bilans - X-MAS będzie zyskiwać wioski w wielkich akcjach, a KM będzie je zdobywać w bliskich przepychankach 1 vs 1 i nocnym diodowaniem. Ostatecznie wierzę, że zdiagnozujemy i wzmocnimy nasze słabsze ogniwa szybciej, niż przeciwnicy zdołają zrobić na nich poważne przełamania. Do tego wysoka częstotliwość akcji i konieczność spędzania całych dni na obronie sprawi, że w październiku będziemy już sobie dziękować za dobry sparing.
Uuu zabrzmiało jak wstęp do merytorycznej polemikiFilippo, dzisiaj poniedziałek a Ty pijany?
Dosyć odważnie poleciałeś z tymi przejęciami, do końca września +600 przy takiej ilości wojska jakie jest teraz to dosyć sporo. No ale zobaczymy, ja jestem ciekaw obrony XMAS, które dotychczas no bądźmy szczerzy nie przyjęło jakiejś bardzo dużej akcji, więc weryfikacja frontowcow dopiero będzie.Uuu zabrzmiało jak wstęp do merytorycznej polemiki
Tak naprawdę całe prognozowanie wyniku rozbija się o ocenę czy obrońcy wytrzymają.Dosyć odważnie poleciałeś z tymi przejęciami, do końca września +600 przy takiej ilości wojska jakie jest teraz to dosyć sporo. No ale zobaczymy, ja jestem ciekaw obrony XMAS, które dotychczas no bądźmy szczerzy nie przyjęło jakiejś bardzo dużej akcji, więc weryfikacja frontowcow dopiero będzie.
W każdym bądź razie, powodzonka
Mogą ruszyć dopiero 1.09., kto wyśle wcześniej ten kosiarzataki mogą wychodzić dopiero 1.09, czy już teraz leci rozpiska?
Mam nadzieję, że w końcu dostanę tego legendarnego mikołajowego bota i nie będę musiał ręcznie wysyłać co kilka dni rozpisek na kilkaset rozkazów. Nie chce mi się wstawać kilka razy każdej nocy.Trzepnij się w łeb.
Przy takiej ilości i ułożeniu wiosek nie zdecyduje ilość offów i ilość szlachty. Każdy jej narobi do tego czasu tyle, że będą nią rzygali. Taktykiem to ty nie jesteś. Tu zawsze chodzi o aktywność i wytrwałość.
Ustawienie wiosek tak jak wy się ustawiliście i wielu z KM sugeruje, że wystarczy jedno potknięcie np. chrystiano ronaldo i już ma w środku diodę i nikt mu nie pomoże jak go, albo copa nie będzie na koncie. Takie ustawienie wsi jest zero-jedynkowe. Jesteś na koncie to genialnie, nie ma cię to zaraz przegrasz i twój front nie istnieje. Życie prywatne zasłonięte grą.
Jeśli rzeczywiście każdy będzie aktywny na koncie to ta wojna potrwa ponad rok. Do grania większą ilością offa potrzeba aktywności i uporu. Jak ją znajdziecie to proste, że wygracie. Deff ma to do siebie, że stoi w miejscu i żeby go przekierować potrzeba czasem kilku, a nawet kilkunastu dni. Off lata gdzie chce co chwilę. Na zdrowy rozsądek, kto co chwilę zmienia położenie wielu ton deffa pod akcje... nikt, bo mało kto ryzykuje. KM w takim wypadku powinno postawić na wiele mobila bliższych liniach i zamiast tego trochę offa na zapleczu jak chcą na spokojnie podchodzić do sprawy.
Grając off sprawiliście sobie nie lada wyzwanie, macie takich młodzieniaszków i zapatrzonych w komputer ludzi, że żona im głowy nagle nie wysuszy? No nie wiem, plemiona się starzeją, a graczy nie przybywa, a wręcz przeciwnie ubywa.
Wasz browar, którego naważyliście i okaże się czy spijecie samą pianę czy może opróżnicie wszystkie kufle nie dając nic KM.
Nie byłbym taki hop z tymi wynikami. Obstawić to jedno, ale dobrze obstawić to drugie.
Mimo wszystkich waśni Good Luck wszystkim.
PS. z dużą ilością offa czas będzie działał na waszą niekorzyść, bo będziecie zajeżdżać sobie graczy na froncie, no niestety tak to działa - wstań o 2,3,4, nawet 6 rano go wysyłaj na rano, któregoś dnia akcji
Agencie chryca, rzekomy bot nie istnieje, to jedynie mit powielany dla niewtajemniczonych.Mam nadzieję, że w końcu dostanę tego legendarnego mikołajowego bota i nie będę musiał ręcznie wysyłać co kilka dni rozpisek na kilkaset rozkazów. Nie chce mi się wstawać kilka razy każdej nocy.
Agencie chryca, rzekomy bot nie istnieje, to jedynie mit powielany dla niewtajemniczonych.
Aktualnie nie mam kompa, a i tak nie grałem nigdy na kompie w plemiona. To, że jedną obronę leciałem na bocie to tylko i wyłącznie kwestia tego, że 3/4 osób z XMAS to robi i sami mi to dali. Doskonale o tym wiesz jaka część graczy XMAS lata na bocie.
Nie rozumiem akurat reakcji Filippo i buzera pod Twoim postem jak oni sami rozdają te boty po XMAS. Większego upokorzenia nie widziałem .
A co do KM to tylko Cię podkręcam żebyś mógł zaorać całe bociarskie XMAS na FO