Dyskusja o sytuacji na świecie 174

Ruda tańczy

#FRONT69
Wynik reakcji
1.456
Ale jak nasi wrogowie x czasu temu spamowali tu ze pewni na liścia zejdą to był lux XD nie oceniajcie książek po okładce kochani :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MówMiTadzio

Łucznik na koniu
Wynik reakcji
994
Ale jak nasi wrogowie x czasu temu spamowali tu ze pewni na liścia zejdą to był lux XD nie oceniajcie książek po okładce kochani :)
Nadal to podtrzymujemy, tylko chociaż zacznijcie w końcu walczyć z wrogiem o chociaż zbliżonej ilości wiosek xd

Liczyłem na fajny świat z walką mniej więcej 50 vs 50 na koniec, a tu już na etapie gdy jeszcze z 12 plemion w grze jest podpisana koalicja na ponad połowę świata xDDD @Pietrek z Sosnowca zawiodłem się :/

Ruda tańczy

#FRONT69
Wynik reakcji
1.456
Nadal to podtrzymujemy, tylko chociaż zacznijcie w końcu walczyć z wrogiem o chociaż zbliżonej ilości wiosek xd

Liczyłem na fajny świat z walką mniej więcej 50 vs 50 na koniec, a tu już na etapie gdy jeszcze z 12 plemion w grze jest podpisana koalicja na ponad połowę świata xDDD @Pietrek z Sosnowca zawiodłem się :/
Teraz Ci to przeszkadza a jeszcze x czasu wstecz to nie był problem? Xd

Kobyłka.

Lekki Kawalerzysta
Wynik reakcji
1.914

trzeba było sobie dyplo ogarnąć nooby a nie teraz płakać xD jedyna osoba do której możecie mieć pretensje to do waszego dyplomaty który wam ten los zgotował

wolgen

Chłop
Wynik reakcji
19
A jaki był problem żeby to MAG wzięło pod skrzydła ACTIVE i zrobić z nich coś na przykładzie tego co jest teraz?
Może nie było warto jeść warzyw z ACTIV i spuszczać sie na forum jak to ładnie wchodzicie w nich?
Może gdybyście wzięli ich to nie byłoby takiej przewagi wsi w tym momencie?

Nie mogę przetrawić tego pierdzielenia z waszej strony. Woleliście lać słabego zamiast szykować sie na to co nadejdzie...

Każdy krok rady pewniaczkowej od początku serwera idzie w dobrą stronę.
Obecna sytuacja na serwerze wygląda tak bo wiele czynników sie na to składa.... Od wyboru strony i położenia na starcie po nieudolność z waszej strony czy inne ruchy dyplomatyczne

pyzinio7

#FRONT69
Wynik reakcji
245
Teraz Ci to przeszkadza a jeszcze x czasu wstecz to nie był problem? Xd

Bo teraz w pędzel dostają <tanczy>

A jaki był problem żeby to MAG wzięło pod skrzydła ACTIVE i zrobić z nich coś na przykładzie tego co jest teraz?
Może nie było warto jeść warzyw z ACTIV i spuszczać sie na forum jak to ładnie wchodzicie w nich?

Nie mogę przetrawić tego pierdzielenia z waszej strony. Woleliście lać słabego zamiast szykować sie na to co nadejdzie...

Obecna sytuacja na serwerze wygląda tak bo wiele czynników sie na to składa.... Od wyboru strony i położenia na starcie po nieudolność z waszej strony czy inne ruchy dyplomatyczne

+1 <szampan>

MówMiTadzio

Łucznik na koniu
Wynik reakcji
994

Raczej nie zrozumiesz tego, ale mag od początku świadomie gra na dwa fronty, wynikało to z naszego wyboru, że lubimy grać na dużą ilość frontów bez chowania się za sojusznikami. Mieliśmy propozycje praktycznie z każdej strony, wybraliśmy te opcje, które gwarantowały dobrą zabawę.

Mogliśmy mieć mniej więcej podobną ilość wiosek, ale strach przed wielkim Mag popchnął Was do dogadania się z eks/active. Szkoda że teraz niektóre plemiona aż tak boją się równej walki :/ Blaszki ważniejsze od ciekawego frontu.

Teraz noob gaming w modzie.

F63.0

Pikinier
Wynik reakcji
17

Yo największy błąd MAG za mało rekrutacji trzeba było robić 10 członów i jazda haha logika dzisiejszych plemion rekrutuj

Ruda tańczy

#FRONT69
Wynik reakcji
1.456
Raczej nie zrozumiesz tego, ale mag od początku świadomie gra na dwa fronty, wynikało to z naszego wyboru, że lubimy grać na dużą ilość frontów bez chowania się za sojusznikami. Mieliśmy propozycje praktycznie z każdej strony, wybraliśmy te opcje, które gwarantowały dobrą zabawę.

Mogliśmy mieć mniej więcej podobną ilość wiosek, ale strach przed wielkim Mag popchnął Was do dogadania się z eks/active. Szkoda że teraz niektóre plemiona aż tak boją się równej walki :/ Blaszki ważniejsze od ciekawego frontu.

Teraz noob gaming w modzie.
To jak tak lubicie grać to gramy w czym problem? :)

DeletedUser207979

Guest

Zaraz, zaraz, przyjacielu. Jak można mieć pretensje, że Witam i BET, naturalni sojusznicy, wykorzystali moment?
To jest ich wielka chwila. W tym momencie, tym sojuszem, stali się najważniejszymi rozgrywającymi tego świata. I żebym został dobrze zrozumiany, to BET i Witam są rozgrywającymi, nie Pewniaki. Ten sojusz sprawił, że Pewniaki muszą teraz się bardzo starać by zyskać sympatię tego nowego przymierza:)

Wy macie do wyboru dwie opcje:
- Popłakać się i rzucić kontami
- Wziąć się w garść i zbudować kontrę do tej koalicji

Nie rozumiem trochę, dlaczego do tej pory wygrała opcja płaczu. Karty na stole, tu nic jeszcze nie jest rozegrane. Tylko wymaga to dowództwa z wizją i zaangażowania, bo roboty trochę jest, koalicja zachodnia na wejściu jest w dużo lepszej sytuacji.

Choć niepotrzebnie podpowiadam, bo w zasadzie koniec Mag oznaczałby koniec Ojków, więc na rękę mi to.

PaSkUdNy

PEWNIACZEK
Wynik reakcji
385
@Kins wtrącę swoje 3 grosze, aby sprostować ;p jedynym plemieniem z którym byliśmy po słowie przed startem było Active teraz mogę już to oficjalnie powiedzieć (z perspektywy czasu stwierdzam, ze to był błąd, ale po waszej kosie w nich i tak byśmy musieli się dogadać wiec czy to coś zmienia?). Wystarczyło kolego ich nie kosować a prawdopodobnie bylibyśmy po tej stronie co wy. Wywołuje do tablicy @Pan Owca @Ajwar11Chaos czy my byliśmy ze sobą dogadani? Bo nie przypominam sobie ;x Jakbyśmy byli dogadani to byśmy ich nie zostawili samych w wojnie z witam. To, że wy dogadaliście się ze stajl spowodowało automatycznie, że musieliśmy skierować swoje oczy na północ. To chyba oczywiste, że chcieliśmy mieć jakąkolwiek przewagę przed walką z wami a bardziej waszymi botami i skryptami rozczytującymi akcje. stawanie z wami 1v1 na równych potencjałach to zwykłe frajerstwo i wystawianie się nierówną walkę. Chcecie się potajemnie dogadać w miedzy czasie obrażacie nas na FO ? Jak ja mam was traktować na poważnie?
Jak zwykle robimy za najgorszych, bo pilnujemy swoich interesów.

Kins and Fabcio

Magiczny Mag
Wynik reakcji
3.029
@Kins wtrącę swoje 3 grosze, aby sprostować ;p jedynym plemieniem z którym byliśmy po słowie przed startem było Active teraz mogę już to oficjalnie powiedzieć (z perspektywy czasu stwierdzam, ze to był błąd, ale po waszej kosie w nich i tak byśmy musieli się dogadać wiec czy to coś zmienia?). Wystarczyło kolego ich nie kosować a prawdopodobnie bylibyśmy po tej stronie co wy. Wywołuje do tablicy @Pan Owca @Ajwar11Chaos czy my byliśmy ze sobą dogadani? Bo nie przypominam sobie ;x Jakbyśmy byli dogadani to byśmy ich nie zostawili samych w wojnie z witam. To, że wy dogadaliście się ze stajl spowodowało automatycznie, że musieliśmy skierować swoje oczy na północ. To chyba oczywiste, że chcieliśmy mieć jakąkolwiek przewagę przed walką z wami a bardziej waszymi botami i skryptami rozczytującymi akcje. stawanie z wami 1v1 na równych potencjałach to zwykłe frajerstwo i wystawianie się nierówną walkę. Chcecie się potajemnie dogadać w miedzy czasie obrażacie nas na FO ? Jak ja mam was traktować na poważnie?
Jak zwykle robimy za najgorszych, bo pilnujemy swoich interesów.
Ty tak serio z tą kosą?
Przecież mówię Ci, że czytałem radę active, przecież były screeny na forum, że parę dni po ułożeniu się active z nami gram nocki proponował ponowną zmiane dyplomacji dla style, że się z nimi złączy i nas wystawi. Zresztą tak samo jak na swojej radzie pisał, że dlatego ma z nami pona, bo jest ugadany z wami i w odpowiednim momencie podejdziecie bliżej i bedzie active + pewniaki vs my.

Jesteś jedyną osobą z pewniaków z którą gadałem normalnie wiec też nie siej jakiejś propagandy xd

PaSkUdNy

PEWNIACZEK
Wynik reakcji
385
Za ich dyplomacje nie odpowiadałem. Byłem dogadany tylko na sojusz nawet bez zapawnień, że do konca. Dyplo dla nas było cały czas otwarte wiec prosze nie sugeruj się słowami GN

Nawet do ciebie luźno zagadywałem na starcie, aby wybadać nastroje. Nastroje były takie, że Stajl od samego poczatku było negatywnie na nas nastawione a ich gracze się nam odgrażali a wasz sojusz z nimi i OS jasno kierunkował wasze zamiary.

Kins and Fabcio

Magiczny Mag
Wynik reakcji
3.029
Za ich dyplomacje nie odpowiadałem. Byłem dogadany tylko na sojusz nawet bez zapawnień, że do konca. Dyplo dla nas było cały czas otwarte wiec prosze nie sugeruj się słowami GN
Sugeruje się słowami GN i jego propozycjami co do kolejnych zmian dyplomatycznych.
Bo tak można nazwać próbę kolejnego odwrócenia sytuacji na linii dyplomacji mag- Active-Style i nie wiem jak ty, ale dla mnie jak jesteśmy z kimś ugadani, propozycja zmian fuzji i wjazdu w drugie plemie to jest juz zdrada. No chyba, że dla ciebie propozycja układu active- style jak byli już z nami dogadani to nie wiem xD

No nie oszukujmy się chociaż, zazwyczaj dogadanie z plemieniem przed startem swiata jest jednak troche bardziej trwałym sojuszem niż ten podpisany z jakimś plemieniem na swiecie, szczególnie, ze solar grał z wami na 166.

PaSkUdNy

PEWNIACZEK
Wynik reakcji
385
Sugeruje się słowami GN i jego propozycjami co do kolejnych zmian dyplomatycznych.
Bo tak można nazwać próbę kolejnego odwrócenia sytuacji na linii dyplomacji mag- Active-Style i nie wiem jak ty, ale dla mnie jak jesteśmy z kimś ugadani, propozycja zmian fuzji i wjazdu w drugie plemie to jest juz zdrada. No chyba, że dla ciebie propozycja układu active- style jak byli już z nami dogadani to nie wiem xD
My chceiliśmy mieć po prostu spokój na północy i skupić się na naszym K. To wasza trójka chciała wciągnąć nas do tego kotła dyplomacyjnego. GN miał suwerenność w dyplomacji nie każ mi brać odpowiedzialności za wszystkie jego postępowania. Ja dowiedziałem się o jego zmianie koncepcji po fakcie i nie miałem wpływu na to. W życiu bym nie lawirował tak dyplomacją, bo to musiało się tak ostatecznie skonczyć.

Kins and Fabcio

Magiczny Mag
Wynik reakcji
3.029
My chceiliśmy mieć po prostu spokój na północy i skupić się na naszym K. To wasza trójka chciała wciągnąć nas do tego kotła dyplomacyjnego. GN miał suwerenność w dyplomacji nie każ mi brać odpowiedzialności za wszystkie jego postępowania. Ja dowiedziałem się o jego zmianie koncepcji po fakcie i nie miałem wpływu na to. W życiu bym nie lawirował tak dyplomacją, bo to musiało się tak ostatecznie skonczyć.
I tu dochodzimy do sedna sprawy, czemu nazwałeś to kosą z naszej strony?
Nigdy żadnego plemienia nie skosowaliśmy jako plemię, a takie gadanie jak to, pomimo, że znasz cały kontekst sytuacji, jest trochę słabe xD

A co do wciągnięcia was do tej całej sytuacji, to wciągnął was w to GN, bo choc ruda tego nie wiedziała, to my mieliśmy tą informacje, ze jest ugadany z wami i to była jego w pewnym rodzaju karta przetargowa. Więc wciągniecie was w sprawie waszej północy to było wybranie ich jako sojuszników przed startem swiata.

Do góry