Czekaj, przeanalizujmy po kolei co się wydarzyło.
- Wielka Delma ma wrażenie że pokonała Pogi
- Wielka Delma stwierdza że najlepsiejszych, ale to takich najbardziej i w ogóle, naj naj naj i pro z Pogi weźmie do siebie
- Wielka Delma bierze ProVipa, Kilera itd.
- Wielka Delma nie ma żadnego planu po wzięciu tych 7 graczy
- Wielka Delma w ciągu niecałego msc traci wszystkich tych najlepsiejszych graczy, za wyjątkiem Rugasza, na którego większość wsi dopiero dziś poszły pierwsze offy
- Cinsoniks twierdzi że to były warzywa z rekrutacji
- Cinsoniks zarzuca Ziemi (która istnieje od niecałego miesiąca), że nie rzuciła się jak prawilna Wielka Delma na wioski frontowe, tylko bawiła się w podbijanie jakiś nic nie znaczących warzyw
Na przyszłość powinniście dać jakieś ogłoszenie, takie z mapkami czy coś, gdzie ta Wielka Delma jest, a gdzie akurat nie, albo była tylko przejazdem, bo się wszyscy gubią...
Nudzi mi się to odpowiem Wam bobaski żeby nie było.
- WIELKA DELMA pokonała POGI. Czy pogi istniały czy nie od dawna było wiadome że był podział na wschód/zachód. Biliście oddzielnie, broniliście oddzielnie mieliście swoje cele i swoją piaskownicę. Rozjechaliśmy zachodnie, to że wy będziecie walczyć było oczywiste bo dlaczego by nie? Inna byłaby sytuacja gdybyście byli bardzo zżyci i grali jako jedność a inaczej to wyglądało jak mieliście siebie nawzajem w nosie. Obstawiałem, że pójdziecie do SG nie, że zrobicie swój człon ale wiele to nie zmienia, przynajmniej dla Nas. Dlatego ludzie z tego członu pama rzucili masowo kontami bo w nich to uderzyło że pamik i część frontu zrobiła salut i sabotowała resztę pogów.
- Z całej ekipy która tam grała uważam że adwald i reisess ładnie grali, jeżeli chodzi o grajków typowo drugoliniowych/zaplecze. Z frontowców ciężko było kogoś wziąć bo każdy się spakował i nie było nam na rękę brać kogoś kto będzie jakoś ograniczać ekspansję na ustawionym froncie. Rugasz to była loteria ale okazał się pozytywnym zaskoczeniem, zaadoptował się i fajnie ciśnie. Loczek miał ładnie, duże zbudowane konto na barburkach więc jemu tez zaproponowałem. Szkoda, że bez słowa dał sobie na strzała wyczyścić wszystkie wioski w dzień? i zawinął manatki.
- Plan był tyle że nie wypalił jak to często bywa. Mieli wbić na naszej akcji która była 22 lub 23 bodajże i z zaskoczenia razem z nami wjechać, nałapać wiosek, ułatwić nam pchnięcie frontu przez cofnięcie deffa i chaos i na przerwie świątecznej miał wpłynąć deff. Sprzedałeś ich ty lub telperiusz więc nie pykło i wyszło jak wyszło że bili się na równi.
Ani razu nie zbliżyliście się do 50 wsi na akcji, ba nie przekroczyliście nawet granicy 25 wsi na plus więc o czym my w ogóle rozmawiamy? No chyba że pijesz nie tylko do Ziemi, ale skoro sam zacząłeś temat o Ziemi, to chyba bez sensu.
Ale nie macie do nas pretensji, że wzięliście do siebie takich a nie innych gracz? To nie nasza wina że ktoś u was nie ogarnia oceniania potencjału nowych nabytków. Chyba że losowaliście, ale to, zdradzę wam całkiem za darmo, nie jest najlepsza metoda. A na przyszłość jeśli nie ogarniacie w tej materii, to po prostu, gdy znów wam się będzie wydawać że kogoś pokonaliście, wyślijcie wiadomość grupową do tego niby pokonanego plemienia i zapytajcie graczy kogo widzą jako tych najlepsiejszych, którzy byliby godni dostąpienia zaszczytu dołączenia do Wielkiej Delmy. Być może osiągniecie lepsze efekty
Nie było do tej pory akcji, gdzie lecieliśmy tylko w ziemię. Wioski wpadały tak samo od Was jak i sg bo byliście wymieszani totalnie. Dopiero teraz wyklarowała się mniej więcej linia między Wami. Nam to wiele nie zmienia czy w was czy w sg, oba plemiona zabetonowane do 10 kratek od każdej naszej wioski więc jeden pieron w tym momencie w kogo bijemy, dla Nas jesteście jednym i tym samym - mniejszym plemionkiem na łasce dwóch koła zagród od tt.
Dzień dobry, chciałem spytać czemu wielka delma manipulująca zachowuje się w sposób który jeszcze niedawno był hańbiony przez jej szefa.
Post z dnia 9 sierpnia 2020
View attachment 22038
CO TO ZA HIPOKRYZJA!!!11
Nie wiem gdzie tu widzisz hipokryzję. Ewentualnie nie masz zielonego pojęcia o grze prezentowanej przez sin na ostatnich paru światach i próbujesz dopiec jakimś słabym porównaniem.
Na razie nie wiadomo czy z jakimkolwiek plemieniem poradziłaby sobie Wielka Delma. W momencie gdy na pewno cały świat nie był przeciwko Wielkiej Delmie, to jej się wydawało że pokonała jednego z wrogów, a okazało się że wpadła w odwiedziny, rozejrzała, zgarnęła co najlepsze kąski i wróciła do siebie.
Popłynąłeś
Idąc tym tokiem rozumowania my z 6.P tez od początku gramy na reszte swiata

Fajnie to czytać i się pośmiać z tych bredni ale mam pewną zasade.
"Nie wchodzić w dyskusje z jakby to ładnie ująć (marginesem jaki tu się prezentuje) bo sprowadzi rozmowe do swojego poziomu i wygra ją mając większe doswiadczenie."
Pozdrawiam
W najgorszej sytuacji graliście na tt z jednym frontem, które jest padaką i najsłabszym plemieniem ze wszystkich w mojej ocenie, i z nami, gdy biły nas 3 plemiona jednocześnie więc to nawet ciężko jakimś 1 vs 2 nazwać a przez większość wojny z Wami była autostrada.

Wasza wyidealizowana potęga plemienia padła jak domek z kart gdy okazało się, że głupiego TT nie potraficie jakkolwiek pchać to doszliście do wniosku że bardziej Wam odpowiada granie 80 vs 20. Akcja za kilka dni zobaczymy jak pójdzie i kiedy dacie radę w takiej przewadze Nas rozjechać i czy to w ogóle będzie w waszym zasięgu.