Światy 228 i 229 - dyskusja przedstartowa

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek kmic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Zamknięty.

kmic

Mamuś Plemion (III)
Plemiona Team
Opiekun Projektu
Wynik reakcji
14.353
Drodzy Gracze!

zapraszamy do dyskusji przedstartowej o światach 228 i 229 :).
Prosimy pamiętać o kulturze wypowiedzi, a także o przestrzeganiu pozostałych punktów Regulaminu Forum (zwłaszcza odnośnie osobistych rozmówek między graczami - prosimy o prowadzenie ich poprzez wiadomości prywatne).

Przypominamy, że do poszukiwania ekip służy wyznaczony dział Forum: klik!

Czy tym razem ustawienia są prawidłowe i nie dowiemy się tydzień po starcie, że są inne?

Na 228 będzie jeden rycerz z przedmiotami czy docelowo będzie można zdobyć 10?

Siemano, a czemu do 7:00 ten bonus nocny? Chętnie by człowiek pograł, ale wstawanie codziennie o 6:50 żeby klinować mega męczy. Da rade to jeszcze zmienic na 8??

@kmic jest szansa kiedyś na świecie z farma aby było np 200 czy 300 procent szansy pojawienia się barb? Fajnie byłoby zagrać kiedyś świat z farma aby naprawdę tych barb było dosyć sporo i świat byłby podobny wielkością do innych konfiguracji

100% szansy, gdy gracz dołącza do świata

@kmic jest szansa kiedyś na świecie z farma aby było np 200 czy 300 procent szansy pojawienia się barb? Fajnie byłoby zagrać kiedyś świat z farma aby naprawdę tych barb było dosyć sporo i świat byłby podobny wielkością do innych konfiguracji

on ci powie ze tu tylko sprząta XD

Te wartości powoli ewoluują i może kiedyś dotrą do tego poziomu, póki co tyle to bardziej na światy typu Special.

Dodam, że wg oryginalnej specyfikacji "Empty villages + bonus villages should generally be around 10 total." Kiedyś ekstrawagancją było zwiększenie tej wartości do 50, teraz codziennością jest na poziomie 100. Radykalnego podwojenia/potrojenia póki co jednak nie szykujemy.

Liczę że na 228 znajda się plemiona które chcą walczyć a nie będą tylko chować się za ponami na pół świata jak to ostatnim czasem się dzieje.

Liczę że na 228 znajda się plemiona które chcą walczyć a nie będą tylko chować się za ponami na pół świata jak to ostatnim czasem się dzieje.
No marzyć nikt nie zabroni xd będzie tak jak na 220 wylądujemy obok siebie i boski do tego,2 innych farmerów i będziemy farmic po 500 surki dziennie xD

No marzyć nikt nie zabroni xd będzie tak jak na 220 wylądujemy obok siebie i boski do tego,2 innych farmerów i będziemy farmic po 500 surki dziennie xD

tam to była porażka XD
nie dość że na wejściu brak barbek to póżniej po pójściu na obrzeża koalicja FO + Fall + Chwast + CT i nie ma z kim współpracować a po kolejnym resecie znowu to samo nikt sie nie bije i nie ma z kim grać bo doszedłem do chwast i mnie wyrzucili bo oczywiscie koalicja aktualna a byłem na ćwiartce CT. Póżniej już nie wiem co się stało ale Fall sie rozleciało bo coś CT zaczeło kozaczyć póżniej obstawiam że FO miało pół świata więc CT i Chwasty musieli się na nich zgadać a potem chwasty musieli bić się CT które jako ze przez caly swiat podbijalo tylko barbki to nawet nie stawiali oporu. Oczywiście to moje domysły bo zakończyłem na etapie jak wielka czwórka była dogadana.

No to mocno Ci sie pomylilo.
Fall upadlo i zostalo wlaczone do FO. FO pod naciskiem CT, po wypowiedzeniu PONa przez Chwast zrezygnowalo z gry i ostatecznie gracze FO zostali podzieleni miedzy CT i Chwasty.

CT z Chwastami umowilo sie na final i podzial swiata 50/50.
Po miesiacu gry gdy CT bilo tylko monety, ustawialo sie i nie rekrutowało wojsk Chwasty wbiły kose (ktora planowali od samego poczatku) i CT zrezygnowalo z dalszej gry. (Bo nie bylo wojsk ani pelnego ustawienia oraz bylismy na etapie gdy to oni nam mieli sporo wiosek jeszcze do oddania a nie na odwrot).

Mam nadzieje ze na s228 Chwasty rowniez sobie wystartuja i beda podbijac caly swiat barbarki tak jak to robili na s220. A pozniej pochwala sie trzecia blacha za wywalczony w potach kolejny świat :D

1.0 z farma to niestety przezytek minionych czasow , te swiaty z samego swojego zalozenia nie maja sensu przy dzisiejszych realiach gry. Gleboko podziwiam ze komus chce sie jeszcze na nich grac.

Status
Zamknięty.
Powrót
Do góry