Świat 209 - dyskusja przedstartowa

Status
Zamknięty.

kmic

Mamuś Plemion (III)
Plemiona Team
Opiekun Projektu
Wynik reakcji
13.613
Drodzy Gracze!

zapraszamy do dyskusji przedstartowej o świecie 209 :).
Prosimy pamiętać o kulturze wypowiedzi, a także o przestrzeganiu pozostałych punktów Regulaminu Forum (zwłaszcza odnośnie osobistych rozmówek między graczami - prosimy o prowadzenie ich poprzez wiadomości prywatne).

Przypominamy, że do poszukiwania ekip służy wyznaczony dział Forum: klik!

aszxqw92

Ciężki Kawalerzysta
Wynik reakcji
1.636
Musi byc z giełdą bo jak by to mialo wyglada 208, 209 i 210 bez gieldy ? XD

HardMachine

Chłop
Wynik reakcji
4
Kolejny świat skrojony pod masę botów oraz tryhardów którzy po pierwszym dniu będą mieli 3 wioski?

Xallen

Chłop
Wynik reakcji
3
Swiaty z farmieniem sa takie meh, nie dosc ze trzeba ciagle miec czas na farmienie to i tak zostaje sie z tyłu kontra gracze z botami. Swiaty z blokadą defa tylko w obrębie plemienia to też syf bo jak nie ma sie ekipy to sąsiedzi nic nie pomogą jak wielki wódz zadecyduje że przejmuje twoje wioski żeby ranking się zgadzał to niestety jest się bezbronnym. Czekam na normalny świat bez farmienia z możliwością gry pod stołem z sąsiadem który realnie może Cię wesprzeć a nie takie komedie które wypuszczacie <tanczy>

Szari.

Rycerz
Wynik reakcji
4.603
Swiaty z farmieniem sa takie meh, nie dosc ze trzeba ciagle miec czas na farmienie to i tak zostaje sie z tyłu kontra gracze z botami. Swiaty z blokadą defa tylko w obrębie plemienia to też syf bo jak nie ma sie ekipy to sąsiedzi nic nie pomogą jak wielki wódz zadecyduje że przejmuje twoje wioski żeby ranking się zgadzał to niestety jest się bezbronnym. Czekam na normalny świat bez farmienia z możliwością gry pod stołem z sąsiadem który realnie może Cię wesprzeć a nie takie komedie które wypuszczacie <tanczy>

Swiat z blokada deffa przy wysylce to jedyne co jeszcze trzyma wiele osob w tym syfie. Problem jest bardzo prosty do rozwiazania nie graj w smietnikach , pozdrawiam.

ps. brak koczek na swiatach z gielda to zbrodnia przeciw ludzkosci.

Black Snow

Szlachcic
Wynik reakcji
12.204

E no to, że Tobie czy mi z farmieniem się nie podoba, nie oznacza, że te światy nie mają fanów.

Mnie co jedyne dziwi, że minęło 15 lat a ta gra wygląda tak samo i nie ma żadnego pomysłu, by choćby na pojedynczych wybranych światach z ustawieniami poszaleć.

Wynik reakcji
7
Podoba mi się takie rozwiązanie, na pewno więcej graczy skupi się na jednym świecie zamiast dzielić uwagę na dwa, będzie jeden większy, pełniejszy.

kmic

Mamuś Plemion (III)
Plemiona Team
Opiekun Projektu
Wynik reakcji
13.613
Mnie co jedyne dziwi, że minęło 15 lat a ta gra wygląda tak samo i nie ma żadnego pomysłu, by choćby na pojedynczych wybranych światach z ustawieniami poszaleć.
Serio? :) Ja cały czas pamiętam parę stron hejtu gdy przycisk "Mapa" został przesunięty o centymetr w górę (bo pewnie nie wszyscy pamiętają, ale kiedyś nie było go w górnym pasku!). Masowe protesty, deklaracje zakończenia z grą, która tą wstrząsającą zmianą została zepsuta do tego stopnia, że teraz rozgrywka nie ma już sensu itd... I jeszcze przycisk "Wyloguj" został przy okazji wrzucony do dolnego menu, to już w ogóle skandal...
Wersja 8.17 i komentarze do niej - polecam :)

Black Snow

Szlachcic
Wynik reakcji
12.204
Serio? :) Ja cały czas pamiętam parę stron hejtu gdy przycisk "Mapa" został przesunięty o centymetr w górę (bo pewnie nie wszyscy pamiętają, ale kiedyś nie było go w górnym pasku!). Masowe protesty, deklaracje zakończenia z grą, która tą wstrząsającą zmianą została zepsuta do tego stopnia, że teraz rozgrywka nie ma już sensu itd... I jeszcze przycisk "Wyloguj" został przy okazji wrzucony do dolnego menu, to już w ogóle skandal...
Wersja 8.17 i komentarze do niej - polecam :)

Ok, tak ludzie są marudni i zaraz krzyki robią, choć wiadomo, że na krzykach się kończy. Standardzik.

Jednak mi nie chodzi tutaj o to, żebyś teraz przebudował cały system gry. Bo on jest jej urokiem.
Mi chodzi o jakiś pojedyncze światy, gdzie można przyspieszyć mocno rozgrywkę - np po 3 dniach gry pierwsze przejęcia.
Albo wioski z różnymi wielkościami zagród, jedna 30k ludności, druga 50k (oczywiście to tak luźno rzucony pomysł, chodzi mi o urozmaicenie gry).

Gdyby jakieś zmiany zachodziły, to by mogło to zmotywować tych, którzy dalej się logują ale nie chce im się poświęcić 1.5 roku na aktywną grę, żeby świat ugrać.
A wy od 15 lat jedziecie non stop jednym schematem.
1.5 roku dzień i noc trzeba siedzieć, żeby wygrać.
10 lat temu było to fajne i mega, ale dziś tempo życia i jego atrakcje, nie pozwalają tak oddać się rozgrywce.

Ok, nie wiem czy to skomplikowane technicznie i być może się nie da, ale też u Ciebie w ogóle chęci nie ma cokolwiek ruszyć.
Jak nie spróbujesz, to nie będzie wiadomo. A od x czasu różni ludzie pisali, że światy są zbyt długie.

Status
Zamknięty.
Do góry